Baraj gölünde balık tutmanın keyfini çıkarttılar

Yaşam 11.03.2025 - 18:38, Güncelleme: 11.03.2025 - 18:38 7610 kez okundu.
 

Baraj gölünde balık tutmanın keyfini çıkarttılar

Kelkitli balıkçılar, aşırı soğuklar nedeniyle yüzeyi tamamen buz tutan Sadak Baraj Gölü'nde balık avına çıkıyor.
Kelkitli balıkçılar, aşırı soğuklar nedeniyle yüzeyi tamamen buz tutan Sadak Baraj Gölü'nde balık avına çıkıyor.   Sadak Baraj Gölü, dondurucu hava koşullarına rağmen macera peşinde koşan balıkçıları ağırlamayı sürdürüyor. Kalınlığı yaklaşık yarım metreyi bulan buz tabakasını balta ve kazmalar yardımıyla kıran bölge sakinleri, geleneksel yöntemlerle balık tutmanın tadını çıkarıyor.   DOĞANIN SERT FAKAT BÜYÜLEYİCİ YÜZÜ   Gün boyunca gölde vakit geçiren vatandaşlar, buz üzerinde yürüyüş yaparak doğanın sert fakat etkileyici güzelliğini fotoğraflıyor. Bölgenin zorlu kış koşullarına alışık gençler, gece sıcaklıkların eksi 16 dereceye kadar düştüğünü belirterek, yıllardır bu yöntemle balık tuttuklarını ifade ediyor.   Sabah erken saatlerde göle gelerek buzları kırdıklarını söyleyen gençler, “Ardından yemlerimizi oltaya takıp yaklaşık 20 metre derinliğe bırakıyoruz ve sabırla balıkların gelmesini bekliyoruz” diyor. Bu balık tutma yönteminin kendilerine atalarından miras kaldığını da vurguluyorlar.
Kelkitli balıkçılar, aşırı soğuklar nedeniyle yüzeyi tamamen buz tutan Sadak Baraj Gölü'nde balık avına çıkıyor.

Kelkitli balıkçılar, aşırı soğuklar nedeniyle yüzeyi tamamen buz tutan Sadak Baraj Gölü'nde balık avına çıkıyor.

 

Sadak Baraj Gölü, dondurucu hava koşullarına rağmen macera peşinde koşan balıkçıları ağırlamayı sürdürüyor. Kalınlığı yaklaşık yarım metreyi bulan buz tabakasını balta ve kazmalar yardımıyla kıran bölge sakinleri, geleneksel yöntemlerle balık tutmanın tadını çıkarıyor.

 

DOĞANIN SERT FAKAT BÜYÜLEYİCİ YÜZÜ

 

Gün boyunca gölde vakit geçiren vatandaşlar, buz üzerinde yürüyüş yaparak doğanın sert fakat etkileyici güzelliğini fotoğraflıyor. Bölgenin zorlu kış koşullarına alışık gençler, gece sıcaklıkların eksi 16 dereceye kadar düştüğünü belirterek, yıllardır bu yöntemle balık tuttuklarını ifade ediyor.

 

Sabah erken saatlerde göle gelerek buzları kırdıklarını söyleyen gençler, “Ardından yemlerimizi oltaya takıp yaklaşık 20 metre derinliğe bırakıyoruz ve sabırla balıkların gelmesini bekliyoruz” diyor. Bu balık tutma yönteminin kendilerine atalarından miras kaldığını da vurguluyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.