Gümüşhane'nin Gizli Bahçesi: Dipsiz Göl

Yaşam 10.06.2024 - 08:54, Güncelleme: 10.06.2024 - 09:00 4663+ kez okundu.
 

Gümüşhane'nin Gizli Bahçesi: Dipsiz Göl

Gümüşhane'nin merkeze bağlı Dörtkonak köyü sınırlarında bulunan ve yüksek dağların zirvelerinde yer alan Dipsiz Göl, çevresindeki göllerle birlikte bahar mevsiminde etkileyici manzaralar sunuyor.
Şehir merkezine sadece 25 dakika uzaklıkta, deniz seviyesinden 2 bin 200 metre yükseklikte bulunan Dipsiz Göl, bahar mevsimiyle birlikte etrafındaki irili ufaklı 10 gölle birlikte doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor. Kar, yağmur ve kaynak sularıyla beslenen Dipsiz Göl'ün adının uzun yıllar önce su içmek için göle yaklaşan sığırların gölün ortasına geldiğinde batarak kaybolmasından geldiği rivayet ediliyor. Zirvelerinde Aygır Göl, Kuru Göller adında başka göller ve irili ufaklı 15'ten fazla doğal göl bulunan Dörtkonak köyü Artabel Gölleri Tabiat Parkı'ndan sonra Gümüşhane'de en fazla gölün bulunması nedeniyle ikinci göller bölgesi olarak adlandırılıyor. Tarihi linyit kömürü madeni ve yaşı 190 milyon yılı bulan kayalaşmış ağaç fosillerinin de bulunduğu bölge tarihi geçmişi, gölleri, fosil yatakları, kar kuyuları, kireç kuyuları ve diğer değerleri ile önemli bir turizm ve kültür alanı olarak nitelendiriliyor.  
Gümüşhane'nin merkeze bağlı Dörtkonak köyü sınırlarında bulunan ve yüksek dağların zirvelerinde yer alan Dipsiz Göl, çevresindeki göllerle birlikte bahar mevsiminde etkileyici manzaralar sunuyor.

Şehir merkezine sadece 25 dakika uzaklıkta, deniz seviyesinden 2 bin 200 metre yükseklikte bulunan Dipsiz Göl, bahar mevsimiyle birlikte etrafındaki irili ufaklı 10 gölle birlikte doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Kar, yağmur ve kaynak sularıyla beslenen Dipsiz Göl'ün adının uzun yıllar önce su içmek için göle yaklaşan sığırların gölün ortasına geldiğinde batarak kaybolmasından geldiği rivayet ediliyor.

Zirvelerinde Aygır Göl, Kuru Göller adında başka göller ve irili ufaklı 15'ten fazla doğal göl bulunan Dörtkonak köyü Artabel Gölleri Tabiat Parkı'ndan sonra Gümüşhane'de en fazla gölün bulunması nedeniyle ikinci göller bölgesi olarak adlandırılıyor.

Tarihi linyit kömürü madeni ve yaşı 190 milyon yılı bulan kayalaşmış ağaç fosillerinin de bulunduğu bölge tarihi geçmişi, gölleri, fosil yatakları, kar kuyuları, kireç kuyuları ve diğer değerleri ile önemli bir turizm ve kültür alanı olarak nitelendiriliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.