Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Gümüşhane'de En Fazla Açılan DAVA Mal Paylaşım Davası

Yaşam 15.04.2024 - 16:36, Güncelleme: 15.04.2024 - 16:36 3430 kez okundu.
 

Gümüşhane'de En Fazla Açılan DAVA Mal Paylaşım Davası

Adalet Bakanlığı, 2023 yılına ilişkin Adalet İstatistiklerini yayınladı. Gümüşhane’de 2023 yılında Türk Ceza Kanunu kapsamında ceza mahkemelerinde açılan dava dosyalarında ilk sırayı mal varlığına karşı işlenen suçlar oluşturdu.
Gümüşhane’de 2023 yılında, hukuk mahkemelerine açılan davalarda ilk sırayı 'vesayet' davaları aldı. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Bayburt ve Artvin dışında hukuk mahkemelerindeki davalarda Gümüşhane’de olduğu gibi vesayet davaları ilk sırada yer alıyor. Hukuk mahkemelerinde Bayburt ve Artvin’de en çok kamulaştırma davaları açılıyor. Bu durum Gümüşhane'liler olarak mal paylaşım konusunda oldukça zorluk çekildiğini gösterirken sosyolojik olarak ise aile bağlarının ve iletişiminin zayıfladığını gösteriyor denilebilir.Fakat bu konuyu halk ise şu şekilde yorumluyor; '' Eskiden baskın kardeşlerin mal paylaşımında diğer kardeşlerinin hakkını gaspederken diğer kardeşler kültürel nedenlerden dolayı buna ses çıkarmıyordu.Ancak şimdi durum değişti.Artık adaletsiz yaklaşımları kardeş de olsa kabullenilmiyor.''
Adalet Bakanlığı, 2023 yılına ilişkin Adalet İstatistiklerini yayınladı. Gümüşhane’de 2023 yılında Türk Ceza Kanunu kapsamında ceza mahkemelerinde açılan dava dosyalarında ilk sırayı mal varlığına karşı işlenen suçlar oluşturdu.

Gümüşhane’de 2023 yılında, hukuk mahkemelerine açılan davalarda ilk sırayı 'vesayet' davaları aldı.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Bayburt ve Artvin dışında hukuk mahkemelerindeki davalarda Gümüşhane’de olduğu gibi vesayet davaları ilk sırada yer alıyor.

Hukuk mahkemelerinde Bayburt ve Artvin’de en çok kamulaştırma davaları açılıyor.

Bu durum Gümüşhane'liler olarak mal paylaşım konusunda oldukça zorluk çekildiğini gösterirken sosyolojik olarak ise aile bağlarının ve iletişiminin zayıfladığını gösteriyor denilebilir.Fakat bu konuyu halk ise şu şekilde yorumluyor; '' Eskiden baskın kardeşlerin mal paylaşımında diğer kardeşlerinin hakkını gaspederken diğer kardeşler kültürel nedenlerden dolayı buna ses çıkarmıyordu.Ancak şimdi durum değişti.Artık adaletsiz yaklaşımları kardeş de olsa kabullenilmiyor.''

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.