Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Toplanan Paralar Kripto Paraya mı Yatırıldı? Başer'den Sayıştay Talebi

Siyaset 22.04.2024 - 13:23, Güncelleme: 22.04.2024 - 13:46 4086 kez okundu.
 

Toplanan Paralar Kripto Paraya mı Yatırıldı? Başer'den Sayıştay Talebi

Gümüşhane’de eski belediye başkanı Ercan Çimen döneminde halktan toplu konut için toplanan paralarla Bitcoin alınmış, inşaat yapılmamış iddiası yayılmıştı.Yeni belediye başkanı MHP’li Vedat Soner Başer yaşananlar hakkında Sayıştay’ı göreve çağırdı.
Gümüşhane merkezde belediye 31 Mart yerel seçiminde AK Parti’den MHP’ye geçti ve Vedat Soner Başer belediye başkanı seçildi. Mazbatayı alan MHP’li Başkan Başer, AK Parti’li geçmiş döneme ilişkin özellikle Bitcoin iddialarını ve belediyenin borcunu görünce valiliğe yazı yazıp Sayıştay denetimi istedi. "KONUT İÇİN TOPLANAN PARALAR BİTCOİNE GİTTİ" Ercan Çimen döneminde belediye, 729 konut ve 112 işyerinden oluşan lüks Yaşam Evleri projesini hayata geçirecekti. Birçok arsa sahibi ile anlaşma yapıldı, paralar toplandı. Ancak Gümsaş isimli belediye şirketinin yöneticisi, toplanan paralarla ‘değerlenmesi’ için kripto para Bitcoin aldı iddiası gündeme oturdu. Mağdur Platformu Başkanı Nuri Öztürk, birçok arsa sahibinin “Paralar Bitcoin’e gittiği için ortada inşaat yok” dediğini anlattı. MAĞDURLAR ERDOĞAN’A SÖYLEMİŞTİ Mağdurlar, Gümüşhane’yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın otobüsünün önünü de keserek bu konudaki şikayetlerini aktarmışlardı. Bunun üzerine Erdoğan; " Senin işin mi ev yapmak diyerek" Ercan ÇİMEN'i sert bir şekilde azarladığı söylenmişti.  Yaşam Evleri adı verilen lüks konut projesinin tam köşesinde yer alan tarihi Morduk (Yeni) cami de yıkıldı. Belediye, caminin yıkılmasına karşı çıkan mahalle sakinlerine “Daha büyüğünü yapacağız” vaadinde bulundu. Ancak yeni cami projesi hayata geçirilmedi.
Gümüşhane’de eski belediye başkanı Ercan Çimen döneminde halktan toplu konut için toplanan paralarla Bitcoin alınmış, inşaat yapılmamış iddiası yayılmıştı.Yeni belediye başkanı MHP’li Vedat Soner Başer yaşananlar hakkında Sayıştay’ı göreve çağırdı.

Gümüşhane merkezde belediye 31 Mart yerel seçiminde AK Parti’den MHP’ye geçti ve Vedat Soner Başer belediye başkanı seçildi. Mazbatayı alan MHP’li Başkan Başer, AK Parti’li geçmiş döneme ilişkin özellikle Bitcoin iddialarını ve belediyenin borcunu görünce valiliğe yazı yazıp Sayıştay denetimi istedi.

"KONUT İÇİN TOPLANAN PARALAR BİTCOİNE GİTTİ"

Ercan Çimen döneminde belediye, 729 konut ve 112 işyerinden oluşan lüks Yaşam Evleri projesini hayata geçirecekti. Birçok arsa sahibi ile anlaşma yapıldı, paralar toplandı. Ancak Gümsaş isimli belediye şirketinin yöneticisi, toplanan paralarla ‘değerlenmesi’ için kripto para Bitcoin aldı iddiası gündeme oturdu. Mağdur Platformu Başkanı Nuri Öztürk, birçok arsa sahibinin “Paralar Bitcoin’e gittiği için ortada inşaat yok” dediğini anlattı.

MAĞDURLAR ERDOĞAN’A SÖYLEMİŞTİ

Mağdurlar, Gümüşhane’yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın otobüsünün önünü de keserek bu konudaki şikayetlerini aktarmışlardı. Bunun üzerine Erdoğan; " Senin işin mi ev yapmak diyerek" Ercan ÇİMEN'i sert bir şekilde azarladığı söylenmişti. 

Yaşam Evleri adı verilen lüks konut projesinin tam köşesinde yer alan tarihi Morduk (Yeni) cami de yıkıldı. Belediye, caminin yıkılmasına karşı çıkan mahalle sakinlerine “Daha büyüğünü yapacağız” vaadinde bulundu. Ancak yeni cami projesi hayata geçirilmedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.