Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kelkit'e Müftülük Tarafından Kız Kuran Kursu Yapılıyor

Yaşam 27.04.2024 - 20:25, Güncelleme: 27.04.2024 - 21:07 3782 kez okundu.
 

Kelkit'e Müftülük Tarafından Kız Kuran Kursu Yapılıyor

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde oluşan ihtiyaç dahilinde müftülük tarafından Kız Kuran Kursu yapımına başlanıyor
Kelkit ilçe merkezinde Kız Kuran Kursunun olmayışı, ailelerin çocuklarını başka yerlere göndermek istemeyip gözlerinin önünde olmasını istemesi üzerine Kelkit İlçe Müftülüğü bu ihtiyacı gidermek için harekete geçti. 4 yol mevkiinde yapılacak olan toplamda 100 kişilik bir kapasiteye sahip olacak olan yapılması düşünülen Kuran Kursunda sadece hafızlık eğitimi verilmeyip Temel İslami ilimler ve Arapça eğitimi de verilecek.Çocuklarının başka bir yapılanma içinde dini ilimler eğitimi alması yerine Diyanet'e ait bir Kuran Kursunda bu eğitimleri almasını isteyen aileler, Kelkit'te böyle bir ihtiyacın yıllardan beri varolduğunu ve bu ihtiyaci gidermek için İlçe Müftülüğünün bu hareketini memnuniyetle karşıladılar. Vatandaşlardan Selim Arslan; "Eskiden çocuklarımızı Trabzon'a yada başka şehirlere gönderirdik. Ama şimdi gözümüzün önünde olmasını istiyoruz.Onlar bizim canımız geleceğimiz. Başka ellere düşmesini istemiyoruz. Bunun için bu çabayı gösterenlerden Allah Razı olsun. Bu inşaata bizde kendi ölçegimizde katkıda bulunacağız.Bizim de hayırda bir katkımız olsun" diye konuştu
Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde oluşan ihtiyaç dahilinde müftülük tarafından Kız Kuran Kursu yapımına başlanıyor

Kelkit ilçe merkezinde Kız Kuran Kursunun olmayışı, ailelerin çocuklarını başka yerlere göndermek istemeyip gözlerinin önünde olmasını istemesi üzerine Kelkit İlçe Müftülüğü bu ihtiyacı gidermek için harekete geçti.

4 yol mevkiinde yapılacak olan toplamda 100 kişilik bir kapasiteye sahip olacak olan yapılması düşünülen Kuran Kursunda sadece hafızlık eğitimi verilmeyip Temel İslami ilimler ve Arapça eğitimi de verilecek.Çocuklarının başka bir yapılanma içinde dini ilimler eğitimi alması yerine Diyanet'e ait bir Kuran Kursunda bu eğitimleri almasını isteyen aileler, Kelkit'te böyle bir ihtiyacın yıllardan beri varolduğunu ve bu ihtiyaci gidermek için İlçe Müftülüğünün bu hareketini memnuniyetle karşıladılar.

Vatandaşlardan Selim Arslan; "Eskiden çocuklarımızı Trabzon'a yada başka şehirlere gönderirdik. Ama şimdi gözümüzün önünde olmasını istiyoruz.Onlar bizim canımız geleceğimiz. Başka ellere düşmesini istemiyoruz. Bunun için bu çabayı gösterenlerden Allah Razı olsun. Bu inşaata bizde kendi ölçegimizde katkıda bulunacağız.Bizim de hayırda bir katkımız olsun" diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.