Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kelkit Tekstil Mağdurları Haklarını Arıyor

Gündem 08.05.2024 - 16:10, Güncelleme: 08.05.2024 - 16:52 6191 kez okundu.
 

Kelkit Tekstil Mağdurları Haklarını Arıyor

Kelkit'te istihdam edilmek üzere verilen tekstil fabrikasının skandallarına bir yenisi daha eklendi.
Kelkit'e 250 kişilik istihdam sağlamak vadiyle gelen firma, yaklaşık 6-7 aylık süre içinde, ne kira ödediği ne de elektrik ve doğalgaz paralarını ödemediği belirlenmişti. Bunun üzerine mevcut başkan Ünal YILMAZ elektrik ve doğalgazı kestirip binanın boşaltılmasını istemişti.   Ancak firmanın skandalları bununla da bitmedi.Firmanın orada çalısan işcilerin maaşlarını ödemediği sigorta girislerinin yapılmadığı, kurs ucreti adı altında işcileri çok cüzi miktarda çalıstırdığı ve hala coğu işcinin ucretini ödemediĝi ortaya çıktı. Çalışan işçilerden adının açıklanmasını istemeyen bir kişi Haber Kelkit'e ulaşıp şu açıklamayı yaptı;   "Biz 6 ay çalıştık toplam . İlk ay kurs süreci diyerek bize 3 bin TL maaş verdiler . Sonraki aylar bize sürekli; "istediğimiz adette sayı cikarmiyosunuz o yüzden asgari ücret veremeyiz" diyerek hep asgari ücretin altında çalıştırdilar. Sonra biz işi bırakacağız deyince şubat mart aylarında asgari ücret kesin verecez dediler. Öyle söylenince bizde; "5 ay sabrettik 1 ay daha bekleriz" dedik devam ettik. Mart ayı gelince toplantı yapıldı yine asgari ücret veremeyeceğini, isteyen bu şartlarda devam etsin isteyen yoluna baksın şeklinde açıklama yapıldı. Bizde bir kaç kişi işten çıktık(bizden sonra yine devam edenler oldu 10 -15 kisi) şubat ayı hafta sonları dahil full çalıştık. Mart ayından da bir kaç gün çalıştık ama şubat ve mart maaşlarını alamadık. 6 ay çalıştık toplam 30 gün sigortamiz var. Şubat ayı aralıksız çalıştığımız halde 3 gün sigorta yapmışlar bunu da e devletten baktığımızda gördük."   Şimdi soru şu ;   6 ay boyunca bu firmanın Kelkit halkını ve belediyeyi sömürmesine kim izin verdi ?
Kelkit'te istihdam edilmek üzere verilen tekstil fabrikasının skandallarına bir yenisi daha eklendi.

Kelkit'e 250 kişilik istihdam sağlamak vadiyle gelen firma, yaklaşık 6-7 aylık süre içinde, ne kira ödediği ne de elektrik ve doğalgaz paralarını ödemediği belirlenmişti.

Bunun üzerine mevcut başkan Ünal YILMAZ elektrik ve doğalgazı kestirip binanın boşaltılmasını istemişti.

 

Ancak firmanın skandalları bununla da bitmedi.Firmanın orada çalısan işcilerin maaşlarını ödemediği sigorta girislerinin yapılmadığı, kurs ucreti adı altında işcileri çok cüzi miktarda çalıstırdığı ve hala coğu işcinin ucretini ödemediĝi ortaya çıktı. Çalışan işçilerden adının açıklanmasını istemeyen bir kişi Haber Kelkit'e ulaşıp şu açıklamayı yaptı;

 

"Biz 6 ay çalıştık toplam . İlk ay kurs süreci diyerek bize 3 bin TL maaş verdiler . Sonraki aylar bize sürekli; "istediğimiz adette sayı cikarmiyosunuz o yüzden asgari ücret veremeyiz" diyerek hep asgari ücretin altında çalıştırdilar. Sonra biz işi bırakacağız deyince şubat mart aylarında asgari ücret kesin verecez dediler. Öyle söylenince bizde; "5 ay sabrettik 1 ay daha bekleriz" dedik devam ettik. Mart ayı gelince toplantı yapıldı yine asgari ücret veremeyeceğini, isteyen bu şartlarda devam etsin isteyen yoluna baksın şeklinde açıklama yapıldı. Bizde bir kaç kişi işten çıktık(bizden sonra yine devam edenler oldu 10 -15 kisi) şubat ayı hafta sonları dahil full çalıştık. Mart ayından da bir kaç gün çalıştık ama şubat ve mart maaşlarını alamadık. 6 ay çalıştık toplam 30 gün sigortamiz var. Şubat ayı aralıksız çalıştığımız halde 3 gün sigorta yapmışlar bunu da e devletten baktığımızda gördük."

 

Şimdi soru şu ;

 

6 ay boyunca bu firmanın Kelkit halkını ve belediyeyi sömürmesine kim izin verdi ?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.