Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Mayıs Ayında Meteoroloji’den 'Kar Ve Yağmur' Uyarısı

Yaşam 04.05.2024 - 14:56, Güncelleme: 04.05.2024 - 15:12 15076 kez okundu.
 

Mayıs Ayında Meteoroloji’den 'Kar Ve Yağmur' Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün başlayacak olan ve salı gününe kadar etkili olması beklenen yağmur yağışı nedeniyle SARI uyarıyla Gümüşhane'yi uyarırken, bin 800 metre ve üzeri kesimlerde kar yağışı beklendiğini açıkladı.
Son günlerde 40 ikindi yağmurlarına benzer şekilde lokal olarak günün belirli saatlerinde yağmur yağışlarıalan Gümüşhane'ye 2 günlük kar ve yağmur uyarısı geldi.   Köylerde meyve ağaçlarının çiçekte olduğu Gümüşhane’de yapılan bu tahminler üreticileri zirai don nedeniyle tedirgin ederken, bugün akşam saatlerinden itibaren başlaması beklenen yağışların kuvvetli sağanak şeklinde tüm ilçelerde etkili olması, yüksek kesimlerde de kar yağışı olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Yağışla birlikte hava sıcaklığının da hissedilir derecede düşmesi beklenirken özellikle geceleri en düşük sıcaklık il ve ilçe merkezlerinde 2 derecelere, yüksek kesimlerde sıfırın altına inecek. Çarşamba gününden itibaren bahar güneşlerine yeniden kavuşması beklenen Gümüşhane için uyarı yapan Meteoroloji sel, su baskını, heyelan, tipi şeklindeki kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün başlayacak olan ve salı gününe kadar etkili olması beklenen yağmur yağışı nedeniyle SARI uyarıyla Gümüşhane'yi uyarırken, bin 800 metre ve üzeri kesimlerde kar yağışı beklendiğini açıkladı.

Son günlerde 40 ikindi yağmurlarına benzer şekilde lokal olarak günün belirli saatlerinde yağmur yağışlarıalan Gümüşhane'ye 2 günlük kar ve yağmur uyarısı geldi.

 

Köylerde meyve ağaçlarının çiçekte olduğu Gümüşhane’de yapılan bu tahminler üreticileri zirai don nedeniyle tedirgin ederken, bugün akşam saatlerinden itibaren başlaması beklenen yağışların kuvvetli sağanak şeklinde tüm ilçelerde etkili olması, yüksek kesimlerde de kar yağışı olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Yağışla birlikte hava sıcaklığının da hissedilir derecede düşmesi beklenirken özellikle geceleri en düşük sıcaklık il ve ilçe merkezlerinde 2 derecelere, yüksek kesimlerde sıfırın altına inecek.

Çarşamba gününden itibaren bahar güneşlerine yeniden kavuşması beklenen Gümüşhane için uyarı yapan Meteoroloji sel, su baskını, heyelan, tipi şeklindeki kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.