Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Enflasyonun Gümüşhane’deki Marketlere Etkisi

Yaşam 03.01.2024 - 11:08, Güncelleme: 03.01.2024 - 11:08 7682+ kez okundu.
 

Enflasyonun Gümüşhane’deki Marketlere Etkisi

Tüketici Birliği Federasyonu üyesi Gümüşhane Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği yaptığı çalışmaya göre Gümüşhane'de market enflasyonunun Aralık ayında yüzde 4,89 oranında arttığı tespit edilmiştir.
Tüketici Birliği Federasyonu üyesi Gümüşhane Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği yaptığı çalışmaya göre Gümüşhane’de market fiyatları Aralık ayında yüzde 4,89 oranında arttı. Aralık ayında market fiyatlarındaki en fazla artış domateste yaşandı. Domates fiyatları bir önceki aya göre yüzde 15,7 arttı. Aralık ayında fiyatlarda en fazla artışın domateste en fazla düşüşün de diş macununda olduğu tespit edilmiştir. TÜHAK Genel Başkanı Eyyüp Demirel, market fiyatlarındaki artışın temel nedeninin döviz kurundaki yükseliş ve küresel enflasyon olduğunu söyledi. Demirel, "Döviz kurundaki yükseliş nedeniyle gıda ve temizlik ürünlerinin ithal maliyetleri arttı. Bu da fiyatlara yansıdı. Ayrıca küresel enflasyon da Türkiye'de enflasyonu olumsuz etkiliyor" dedi.
Tüketici Birliği Federasyonu üyesi Gümüşhane Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği yaptığı çalışmaya göre Gümüşhane'de market enflasyonunun Aralık ayında yüzde 4,89 oranında arttığı tespit edilmiştir.

Tüketici Birliği Federasyonu üyesi Gümüşhane Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği yaptığı çalışmaya göre Gümüşhane’de market fiyatları Aralık ayında yüzde 4,89 oranında arttı. Aralık ayında market fiyatlarındaki en fazla artış domateste yaşandı. Domates fiyatları bir önceki aya göre yüzde 15,7 arttı. Aralık ayında fiyatlarda en fazla artışın domateste en fazla düşüşün de diş macununda olduğu tespit edilmiştir.

TÜHAK Genel Başkanı Eyyüp Demirel, market fiyatlarındaki artışın temel nedeninin döviz kurundaki yükseliş ve küresel enflasyon olduğunu söyledi. Demirel, "Döviz kurundaki yükseliş nedeniyle gıda ve temizlik ürünlerinin ithal maliyetleri arttı. Bu da fiyatlara yansıdı. Ayrıca küresel enflasyon da Türkiye'de enflasyonu olumsuz etkiliyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.