Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Başkan Akçay'dan önemli açıklamalar

Gündem 24.01.2024 - 14:57, Güncelleme: 24.01.2024 - 21:21 13539+ kez okundu.
 

Başkan Akçay'dan önemli açıklamalar

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, 23.08.2022 tarihinden önce kurulan kooperatiflerin gerekli intibak tescilini yaptırmaları gerektiğinin kanuni zorunluluk olduğunu söyledi.
Akçay, yaptığı açıklamada, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu'nda yapılan değişiklikle, 23.08.2022 tarihinden önce kurulan kooperatiflerin ana sözleşmelerini en geç 26.10.2024 tarihine kadar bu Kanun hükümlerine intibak ettirmeleri gerektiğini hatırlattı. Akçay, "Kooperatiflerin intibak işlemleri için gerekli bilgi ve belgeleri Ticaret İl Müdürlüğüne ibraz etmeleri gerekmektedir. İntibak işlemleri için son tarih 26.10.2024 olup, bu tarihe kadar intibak işlemlerini tamamlamayan kooperatifler dağılmış sayılacaktır." dedi. Akçay, kooperatiflerin intibak işlemlerinin yaptırılması için gerekli bilgi ve belgelerin Ticaret İl Müdürlüğünden temin edilebileceğini sözlerine ekledi. İntibak işlemlerinin yaptırılması, kooperatiflerin hukuki ve mali açıdan daha sağlam bir zemine oturmasını sağlayacaktır. Ayrıca, intibak işlemleriyle birlikte kooperatiflerin faaliyetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi de mümkün olacaktır.   Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay'ın açıklamasına göre, 23 Ağustos 2022 tarihinden önce kurulan tüm kooperatiflerin ana sözleşmelerini 26 Ekim 2024 tarihine kadar 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu hükümlerine intibak ettirmeleri gerekmektedir. Bu tarihe kadar intibak işlemlerini tamamlamayan kooperatifler dağılmış sayılacaktır. İntibak işlemleri için kooperatiflerin Ticaret İl Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. İntibak işlemleri için gerekli bilgi ve belgeler Ticaret İl Müdürlüğünden temin edilebilmektedir. Akçay, kooperatiflerin intibak işlemlerini yaptırmalarının önemine de dikkat çekerek, "İntibak işlemleri kooperatiflerin hukuki ve mali açıdan daha sağlam bir zemine oturmasını sağlayacaktır. Ayrıca, intibak işlemleriyle birlikte kooperatiflerin faaliyetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi de mümkün olacaktır." dedi. Akçay, ayrıca, kooperatiflerin mali genel kurullarını 30 Haziran 2024 tarihine kadar yapmaları gerektiğini hatırlatarak, bu genel kurullarda ana sözleşme intibaklarının da görüşülüp kabul edilmesi halinde, 24 Ekim 2024 tarihine kadar yapılması gereken intibak tescili ile ilgili ikinci bir genel kurula gerek kalmayacağını belirtti. İntibak işlemlerinin yaptırılması için kooperatiflerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar şunlardır: İntibak işlemleri için gerekli bilgi ve belgeleri Ticaret İl Müdürlüğünden temin etmek. İntibak işlemlerini yaptırmak için Ticaret İl Müdürlüğüne başvurmak. İntibak işlemlerini 26 Ekim 2024 tarihine kadar tamamlamak. Kooperatiflerin intibak işlemlerini yaptırmaları, kooperatiflerin hukuki ve mali açıdan daha sağlam bir zemine oturmasını sağlayacaktır. Ayrıca, intibak işlemleriyle birlikte kooperatiflerin faaliyetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi de mümkün olacaktır.  
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, 23.08.2022 tarihinden önce kurulan kooperatiflerin gerekli intibak tescilini yaptırmaları gerektiğinin kanuni zorunluluk olduğunu söyledi.

Akçay, yaptığı açıklamada, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu'nda yapılan değişiklikle, 23.08.2022 tarihinden önce kurulan kooperatiflerin ana sözleşmelerini en geç 26.10.2024 tarihine kadar bu Kanun hükümlerine intibak ettirmeleri gerektiğini hatırlattı.

Akçay, "Kooperatiflerin intibak işlemleri için gerekli bilgi ve belgeleri Ticaret İl Müdürlüğüne ibraz etmeleri gerekmektedir. İntibak işlemleri için son tarih 26.10.2024 olup, bu tarihe kadar intibak işlemlerini tamamlamayan kooperatifler dağılmış sayılacaktır." dedi.

Akçay, kooperatiflerin intibak işlemlerinin yaptırılması için gerekli bilgi ve belgelerin Ticaret İl Müdürlüğünden temin edilebileceğini sözlerine ekledi.

İntibak işlemlerinin yaptırılması, kooperatiflerin hukuki ve mali açıdan daha sağlam bir zemine oturmasını sağlayacaktır. Ayrıca, intibak işlemleriyle birlikte kooperatiflerin faaliyetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi de mümkün olacaktır.

 

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay'ın açıklamasına göre, 23 Ağustos 2022 tarihinden önce kurulan tüm kooperatiflerin ana sözleşmelerini 26 Ekim 2024 tarihine kadar 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu hükümlerine intibak ettirmeleri gerekmektedir. Bu tarihe kadar intibak işlemlerini tamamlamayan kooperatifler dağılmış sayılacaktır.

İntibak işlemleri için kooperatiflerin Ticaret İl Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. İntibak işlemleri için gerekli bilgi ve belgeler Ticaret İl Müdürlüğünden temin edilebilmektedir.

Akçay, kooperatiflerin intibak işlemlerini yaptırmalarının önemine de dikkat çekerek, "İntibak işlemleri kooperatiflerin hukuki ve mali açıdan daha sağlam bir zemine oturmasını sağlayacaktır. Ayrıca, intibak işlemleriyle birlikte kooperatiflerin faaliyetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi de mümkün olacaktır." dedi.

Akçay, ayrıca, kooperatiflerin mali genel kurullarını 30 Haziran 2024 tarihine kadar yapmaları gerektiğini hatırlatarak, bu genel kurullarda ana sözleşme intibaklarının da görüşülüp kabul edilmesi halinde, 24 Ekim 2024 tarihine kadar yapılması gereken intibak tescili ile ilgili ikinci bir genel kurula gerek kalmayacağını belirtti.

İntibak işlemlerinin yaptırılması için kooperatiflerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar şunlardır:

  • İntibak işlemleri için gerekli bilgi ve belgeleri Ticaret İl Müdürlüğünden temin etmek.
  • İntibak işlemlerini yaptırmak için Ticaret İl Müdürlüğüne başvurmak.
  • İntibak işlemlerini 26 Ekim 2024 tarihine kadar tamamlamak.

Kooperatiflerin intibak işlemlerini yaptırmaları, kooperatiflerin hukuki ve mali açıdan daha sağlam bir zemine oturmasını sağlayacaktır. Ayrıca, intibak işlemleriyle birlikte kooperatiflerin faaliyetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi de mümkün olacaktır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.