Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Dünyada Sadece Erzincan'da var.Ve Kelkit'li Kimse Bilmiyor!

Yaşam 05.12.2023 - 08:34, Güncelleme: 05.12.2023 - 19:58 5166+ kez okundu.
 

Dünyada Sadece Erzincan'da var.Ve Kelkit'li Kimse Bilmiyor!

Erzurum’un Aşkale ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda 13,6 ton krom madeni, 235 kilogram kemererit ismindeki değerli taş ele geçirildi, Peki kemererit taşı nedir? Nerede çıkar? Kaç tl?
Aşkale ilçesinde bir kişinin yasa dışı yollarla elde ettiği değerli madenleri satmaya çalıştığı yönünde bilgi alan Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hareke geçti. Jandarma, şüpheli M.D.’nin evine operasyon gerçekleştirdi. Evde yapılan aramada, 13,6 ton krom madeni, 235 kilogram kemererit ismindeki değerli taş, 1 9 mm tabanca, 57 adet 9 mm fişek, 1 kalem tabanca fişeği, 7 adet 7.62 mm fişek, 1 adet 5.56 mm fişek, 1 adet 5.56 mm manevra fişeği, 154 adet muhtelif çapta boş kovan, 2 tarihi top mermisi kovanı ele geçirildi. Jandarma, şüpheli M.D.’yi gözaltına aldı. Peki kemererit taşı nedir? Kemererit nedir? Mor ve kırmızı rengin birlikteliği ile oluşan renk tonlarına sahiptir. İlk bakışta mor rengi Ametist taşı sanılmasına sebep olabilir. Ancak çok daha nadir ve özel bir taştır. Ametiste göre daha pembemsi bir renk tonu vardır. Kammererit (Kemererit) taşının en önemli özelliklerinden biri süs taşı kalitesinde olanların sadece Türkiye’de çıkarılmasıdır. En bilinen kaynağı Erzurum, Çayırlı’da yer alan krom yataklarıdır. Bu açıdan bakıldığında Kammererit (Kemererit) ülkemiz için önemli bir mineraldir ve mutlaka Dünya’ya tanıtımı yapılmalıdır. Kammererit, genel olarak Doğu Anadolu ve Kuzeydoğu Anadolu bölgelerinde, Keşiş ve Kop Dağları civarında bulunur.                Dokuz eylül
Erzurum’un Aşkale ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda 13,6 ton krom madeni, 235 kilogram kemererit ismindeki değerli taş ele geçirildi, Peki kemererit taşı nedir? Nerede çıkar? Kaç tl?

Aşkale ilçesinde bir kişinin yasa dışı yollarla elde ettiği değerli madenleri satmaya çalıştığı yönünde bilgi alan Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hareke geçti. Jandarma, şüpheli M.D.’nin evine operasyon gerçekleştirdi. Evde yapılan aramada, 13,6 ton krom madeni, 235 kilogram kemererit ismindeki değerli taş, 1 9 mm tabanca, 57 adet 9 mm fişek, 1 kalem tabanca fişeği, 7 adet 7.62 mm fişek, 1 adet 5.56 mm fişek, 1 adet 5.56 mm manevra fişeği, 154 adet muhtelif çapta boş kovan, 2 tarihi top mermisi kovanı ele geçirildi. Jandarma, şüpheli M.D.’yi gözaltına aldı. Peki kemererit taşı nedir?

Kemererit nedir?

Mor ve kırmızı rengin birlikteliği ile oluşan renk tonlarına sahiptir. İlk bakışta mor rengi Ametist taşı sanılmasına sebep olabilir. Ancak çok daha nadir ve özel bir taştır. Ametiste göre daha pembemsi bir renk tonu vardır. Kammererit (Kemererit) taşının en önemli özelliklerinden biri süs taşı kalitesinde olanların sadece Türkiye’de çıkarılmasıdır. En bilinen kaynağı Erzurum, Çayırlı’da yer alan krom yataklarıdır. Bu açıdan bakıldığında Kammererit (Kemererit) ülkemiz için önemli bir mineraldir ve mutlaka Dünya’ya tanıtımı yapılmalıdır. Kammererit, genel olarak Doğu Anadolu ve Kuzeydoğu Anadolu bölgelerinde, Keşiş ve Kop Dağları civarında bulunur.

               Dokuz eylül

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.