Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kelkit SDMYO’nun 8. Ulusal Tralli Travma Rallisi’ndeki Başarısı

Yaşam 08.05.2024 - 10:48, Güncelleme: 08.05.2024 - 11:54 3270 kez okundu.
 

Kelkit SDMYO’nun 8. Ulusal Tralli Travma Rallisi’ndeki Başarısı

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nün işbirliği ile düzenlenen ‘VIII. Ulusal Tralli Travma Rallisi’nde Üniversitemiz Kelkit Sema Doğan Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden büyük başarı geldi.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmada triyaj, motosiklet kazası, araç içi trafik kazası, yüksekten düşme, dar alan, taşıma teknikleri, KBRN yanığı, bilgi etabı, ileri yaşam desteği etabı olmak üzere toplam 9 etap yer aldı. 16 üniversitenin İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerinin oluşturduğu toplam 26 ekip yarışmada kıyasıya mücadele etti. Üniversitemiz Kelkit Sema Doğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, Triyaj Etabında ikinci, Taşıma teknikleri etabında üçüncü olarak Üniversitemizi ve Meslek Yüksekokulumuzu en iyi şekilde temsil etti. Ülke genelinde 16 üniversitenin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulları’nın İlk ve Acil Yardım Programlarının katılımıyla yılda bir kez düzenlenen yarışma hakkında Kelkit SDMYO Müdürü Prof. Dr. Canan Sancar Özkök; “Yarışmada ödül alan 2’nci sınıf öğrencilerimizden Esma Kibar, Esra Şanlı, Elizan Aykök ve Serhat Çelebi’yi tebrik ediyorum. Ayrıca, öğrencilerimizin bu başarılarında pay sahibi olan Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Demirağ, Bölüm Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Aynur Cin, Öğr. Gör. Berrin Göger, Öğr. Gör. Hatun Erkuran, Öğr. Gör. Dilan Aktepe Coşar, Öğr. Gör. Yunus Emre Akan,  Öğr. Gör. Hikmet Fırat Örnek ve Öğr. Gör. Taner Yurdusever hocalarımıza da katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunarım” şeklinde açıklamalarda bulundu. Öğrencilerimizi ve öğretim elemanlarımızı aldıkları bu başarıdan dolayı tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise şunları söyledi: “VIII. Ulusal Tralli Travma Rallisi yarışması ile paramedik öğrencilerinin hastane öncesi acil bakım protokolleri ve son güncel kılavuz bilgileri eşliğinde acil olgulara ve travma vakalarına karşı yaklaşımlarının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla yapılmaktadır. Üniversite olarak öğrencilerimize verdiğimiz eğitimlerle katıldığımız her yarışmada büyük başarılar elde ediyoruz. Son olarak da VIII. Ulusal Tralli Travma Rallisi yarışması ile öğrencilerimiz aldıkları eğitimleri sahada da göstererek büyük başarı elde ettiler. Öğrencilerimizi ve öğretim elemanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”
Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nün işbirliği ile düzenlenen ‘VIII. Ulusal Tralli Travma Rallisi’nde Üniversitemiz Kelkit Sema Doğan Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden büyük başarı geldi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmada triyaj, motosiklet kazası, araç içi trafik kazası, yüksekten düşme, dar alan, taşıma teknikleri, KBRN yanığı, bilgi etabı, ileri yaşam desteği etabı olmak üzere toplam 9 etap yer aldı.

16 üniversitenin İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerinin oluşturduğu toplam 26 ekip yarışmada kıyasıya mücadele etti. Üniversitemiz Kelkit Sema Doğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, Triyaj Etabında ikinci, Taşıma teknikleri etabında üçüncü olarak Üniversitemizi ve Meslek Yüksekokulumuzu en iyi şekilde temsil etti.


Ülke genelinde 16 üniversitenin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulları’nın İlk ve Acil Yardım Programlarının katılımıyla yılda bir kez düzenlenen yarışma hakkında Kelkit SDMYO Müdürü Prof. Dr. Canan Sancar Özkök; “Yarışmada ödül alan 2’nci sınıf öğrencilerimizden Esma Kibar, Esra Şanlı, Elizan Aykök ve Serhat Çelebi’yi tebrik ediyorum. Ayrıca, öğrencilerimizin bu başarılarında pay sahibi olan Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Demirağ, Bölüm Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Aynur Cin, Öğr. Gör. Berrin Göger, Öğr. Gör. Hatun Erkuran, Öğr. Gör. Dilan Aktepe Coşar, Öğr. Gör. Yunus Emre Akan,  Öğr. Gör. Hikmet Fırat Örnek ve Öğr. Gör. Taner Yurdusever hocalarımıza da katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunarım” şeklinde açıklamalarda bulundu.


Öğrencilerimizi ve öğretim elemanlarımızı aldıkları bu başarıdan dolayı tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise şunları söyledi: “VIII. Ulusal Tralli Travma Rallisi yarışması ile paramedik öğrencilerinin hastane öncesi acil bakım protokolleri ve son güncel kılavuz bilgileri eşliğinde acil olgulara ve travma vakalarına karşı yaklaşımlarının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla yapılmaktadır. Üniversite olarak öğrencilerimize verdiğimiz eğitimlerle katıldığımız her yarışmada büyük başarılar elde ediyoruz. Son olarak da VIII. Ulusal Tralli Travma Rallisi yarışması ile öğrencilerimiz aldıkları eğitimleri sahada da göstererek büyük başarı elde ettiler. Öğrencilerimizi ve öğretim elemanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.