Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Sulama Şirketi Devletten Alacağım Var Diyerek Vanaları Açmıyor mu?

Gündem 30.04.2024 - 19:04, Güncelleme: 01.05.2024 - 08:20 5802 kez okundu.
 

Sulama Şirketi Devletten Alacağım Var Diyerek Vanaları Açmıyor mu?

Şubat ayında Sadak barajının vanaları açılması beklenirken mayıs ayı gelmesine rağmen hala vanaların açılmaması çiftciyi zor duruma soktu.
Sadak barajının suyuna güvenerek ekim yapan çiftci,söylentiye göre sulama şirketinin devletten alacağı nedeniyle vanaları açmaması, çiftciyi büyük bir zararın eşiğine getirdi.   "Su orada duruyor biz burada yanıyoruz" diyen çiftciler bu konuda yetkililerin çözüm bulmasını istediler. Çiftcilerden Ahmet FİDAN şunlari söyledi; "Ben Sadak barajının suyuna güvenerek 150 bin tl masrafla pancar ektim. Ancak sulama şirketinin devletten alacağı varmış. Vanaları açmıyor. Kendilerine de ulaşamıyoruz. Zaten havalar kurak gidiyor ve yaĝmur yaĝmıyor. 1 hafta daha suyu alamazsak 150 bin tl masrafım çöp olacak. Benim gibi bu şekilde çaresizce bekleyen yüzlerce çiftci var " açıklamasını yaptı. Konuyla ilgili Kelkit Ziraat Odası Başkanı Ümit TÜRKER ise şu açıklamayı yaptı;   "İlçemiz çiftçileri sadak sulama sahasına yaklaşık 85 bin dekarlık alana ekim yapmıştır. Üreticilerimizin çoğu geçen yıllarda barajdan kısım kısım su verilmesine güvenerekten arazilerine sulu tarım ürünleri ektiler. Hava şartlarınında oldukça kurak geçmesi nedeni ile gelinen noktada, ne ürünü eken üreticilerimiz, nede ekim için bekleyen üreticilerimiz sadak barajı Müteahhitlerinden nede DSİ den kesin bir bilgi alınamamaktadır. Sadece bu hafta görüşüleceği varolan firmayla anlaşma sağlanmazsa yeni bir firmayla ihaleye girileceğini öğrendik.Bunun bugüne bırakılması üreticilerimizi büyük ölüçüde zarara uğratıp üretemez hale getirmiştir.Ürünlerimizin hiç birinin bekleme zamanı olmadığı herkes tarafından bilinmektedir. Konunun aciliyetinin bütün ilgililer tarafından bir an evvel çözülmesi temennimiz ve beklentimizdir"
Şubat ayında Sadak barajının vanaları açılması beklenirken mayıs ayı gelmesine rağmen hala vanaların açılmaması çiftciyi zor duruma soktu.

Sadak barajının suyuna güvenerek ekim yapan çiftci,söylentiye göre sulama şirketinin devletten alacağı nedeniyle vanaları açmaması, çiftciyi büyük bir zararın eşiğine getirdi.

 

"Su orada duruyor biz burada yanıyoruz" diyen çiftciler bu konuda yetkililerin çözüm bulmasını istediler. Çiftcilerden Ahmet FİDAN şunlari söyledi;

"Ben Sadak barajının suyuna güvenerek 150 bin tl masrafla pancar ektim. Ancak sulama şirketinin devletten alacağı varmış. Vanaları açmıyor. Kendilerine de ulaşamıyoruz. Zaten havalar kurak gidiyor ve yaĝmur yaĝmıyor. 1 hafta daha suyu alamazsak 150 bin tl masrafım çöp olacak. Benim gibi bu şekilde çaresizce bekleyen yüzlerce çiftci var " açıklamasını yaptı.

Konuyla ilgili Kelkit Ziraat Odası Başkanı Ümit TÜRKER ise şu açıklamayı yaptı;

 

"İlçemiz çiftçileri sadak sulama sahasına yaklaşık 85 bin dekarlık alana ekim yapmıştır. Üreticilerimizin çoğu geçen yıllarda barajdan kısım kısım su verilmesine güvenerekten arazilerine sulu tarım ürünleri ektiler. Hava şartlarınında oldukça kurak geçmesi nedeni ile gelinen noktada, ne ürünü eken üreticilerimiz, nede ekim için bekleyen üreticilerimiz sadak barajı Müteahhitlerinden nede DSİ den kesin bir bilgi alınamamaktadır. Sadece bu hafta görüşüleceği varolan firmayla anlaşma sağlanmazsa yeni bir firmayla ihaleye girileceğini öğrendik.Bunun bugüne bırakılması üreticilerimizi büyük ölüçüde zarara uğratıp üretemez hale getirmiştir.Ürünlerimizin hiç birinin bekleme zamanı olmadığı herkes tarafından bilinmektedir. Konunun aciliyetinin bütün ilgililer tarafından bir an evvel çözülmesi temennimiz ve beklentimizdir"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.