Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Denizi olmayan Gümüşhane’den ihraç edilen balıklar: 1 Milyar tl lik ihracat

Yaşam 01.12.2023 - 16:48, Güncelleme: 03.12.2023 - 11:24 9155+ kez okundu.
 

Denizi olmayan Gümüşhane’den ihraç edilen balıklar: 1 Milyar tl lik ihracat

Denizi olmayan Gümüşhane'nin Torul ilçesinde Harşit Çayı üzerine kurulan Torul Baraj Gölü'nde elektrik enerjisinin yanı sıra ağ kafeslerde kültür balık üreticiliği yapılıp Rusya, Çin, Şili ve Japonya'ya ihraç ediliyor.
Kentteki 28 tesiste yıllık üretilen 5 bin 500 ton kültür balığı, başta Uzak Doğu olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor.Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, bölgeden 18 ülkeye 21 bin 890 ton Türk somonu ihraç edildiğini söyledi. Bu ihracattan 133 milyon 220 bin 467 dolar gelir sağlandığını belirtti.Gümüşhane'ye düşen pay ise 33 milyon dolar.Tl karlışığı ise 1 milyar tl civarında.Denizi bulunamayan Gümüşhane'de, elektrik için üretilen baraj göllerinde kurulan 28 tesiste yıllık 5 bin 500 ton kültür balığı üretimi gerçekleştiriliyor. Göl yüzeyine kurulan ağ kafeslerde yetiştirilen başta Karadeniz somonu, alabalık olmak üzere birçok kültür balığı, Rusya, Çin, Şili ve Japonya'ya ihraç ediliyor. Türkiye'nin en hızlı akan çayları arasındaki Harşit Çayı üzerine kurulan Torul Baraj Gölü üzerinde yer alan 14 kafes-alabalık yetiştiriciliği tesisine 10 ila 30 gram arasında getirilen alabalıklar da burada 1 kilogram ağırlığa ulaşıncaya dek yetiştirilip, gelişmesi için daha sonra Karadeniz kıyısındaki diğer tesislere gönderiliyor. Buradaki tesislerde işlemleri devam eden balıklar, 3 ila 5 kilogram ağırlığa ulaşınca, Uzak Doğu ülkelerinin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelere ihraç ediliyor.
Denizi olmayan Gümüşhane'nin Torul ilçesinde Harşit Çayı üzerine kurulan Torul Baraj Gölü'nde elektrik enerjisinin yanı sıra ağ kafeslerde kültür balık üreticiliği yapılıp Rusya, Çin, Şili ve Japonya'ya ihraç ediliyor.

Kentteki 28 tesiste yıllık üretilen 5 bin 500 ton kültür balığı, başta Uzak Doğu olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor.Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, bölgeden 18 ülkeye 21 bin 890 ton Türk somonu ihraç edildiğini söyledi. Bu ihracattan 133 milyon 220 bin 467 dolar gelir sağlandığını belirtti.Gümüşhane'ye düşen pay ise 33 milyon dolar.Tl karlışığı ise 1 milyar tl civarında.Denizi bulunamayan Gümüşhane'de, elektrik için üretilen baraj göllerinde kurulan 28 tesiste yıllık 5 bin 500 ton kültür balığı üretimi gerçekleştiriliyor.

Göl yüzeyine kurulan ağ kafeslerde yetiştirilen başta Karadeniz somonu, alabalık olmak üzere birçok kültür balığı, Rusya, Çin, Şili ve Japonya'ya ihraç ediliyor. Türkiye'nin en hızlı akan çayları arasındaki Harşit Çayı üzerine kurulan Torul Baraj Gölü üzerinde yer alan 14 kafes-alabalık yetiştiriciliği tesisine 10 ila 30 gram arasında getirilen alabalıklar da burada 1 kilogram ağırlığa ulaşıncaya dek yetiştirilip, gelişmesi için daha sonra Karadeniz kıyısındaki diğer tesislere gönderiliyor. Buradaki tesislerde işlemleri devam eden balıklar, 3 ila 5 kilogram ağırlığa ulaşınca, Uzak Doğu ülkelerinin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelere ihraç ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.