Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Gümüşhane’de bugüne kadar 34 kene vakası görüldü

Gümüşhane 26.07.2023 - 21:09, Güncelleme: 22.11.2023 - 05:13 3022+ kez okundu.
 

Gümüşhane’de bugüne kadar 34 kene vakası görüldü

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, il genelinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla ilgili bugüne kadar 34 vaka tespit edildiğini ve can kaybı olmadığını söyledi.
Kurumun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yaz aylarında sıkça görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla ilgili güncel vaka sayılarını paylaşan Yemenici, il genelinde Nisan ayından Temmuz ayına kadar toplam 34 vaka tespit edildiğini söyledi.   Hastalık belirtisi gösteren kişilerin yapılan tahlillerinde 24 kişide KKKA hastalığı tespit edildiğini, 10 hastanın test sonucunun ise negatif çıktığını ifade eden Yemenici, “31 vatandaşımız ilimiz ve bölge hastanelerinde yatarak tedavilerinin ardından şifa ile taburcu edilmiştir. Halen tedavisi devam eden 3 hastamız mevcuttur. Şu ana kadar ilimiz genelinde KKKA kaynaklı herhangi bir vefat eden vatandaşımız yoktur” dedi.
Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, il genelinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla ilgili bugüne kadar 34 vaka tespit edildiğini ve can kaybı olmadığını söyledi.

Kurumun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yaz aylarında sıkça görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla ilgili güncel vaka sayılarını paylaşan Yemenici, il genelinde Nisan ayından Temmuz ayına kadar toplam 34 vaka tespit edildiğini söyledi.

 

Hastalık belirtisi gösteren kişilerin yapılan tahlillerinde 24 kişide KKKA hastalığı tespit edildiğini, 10 hastanın test sonucunun ise negatif çıktığını ifade eden Yemenici, “31 vatandaşımız ilimiz ve bölge hastanelerinde yatarak tedavilerinin ardından şifa ile taburcu edilmiştir. Halen tedavisi devam eden 3 hastamız mevcuttur. Şu ana kadar ilimiz genelinde KKKA kaynaklı herhangi bir vefat eden vatandaşımız yoktur” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.