Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kanlı Para Oyunu Gümüşhane’de: Okullarda Büyük Tehlike

Gümüşhane 27.10.2023 - 17:08, Güncelleme: 22.11.2023 - 05:13 49190+ kez okundu.
 

Kanlı Para Oyunu Gümüşhane’de: Okullarda Büyük Tehlike

Sosyal medyada başlayan ve Gümüşhane’deki okullara kadar uzanan “Kanlı Para” oyunu çocukları tehdit etmeye başladı.
Çocukların ellerini yara içerisinde bırakan, bulaşıcı hastalıklara ve elde çatlamaya neden olabilen oyunla ilgili öğretmen ve velililer uyarılırken, velilerin çocukların ellerini mutlaka kontrol etmesi istendi. Birçok okulda bu oyuna yasak kararı alınırken öğrencilerin yasak olmasına rağmen bu oyunu gizli gizli oynamaya devam ettiği öğrenildi. Bir madeni para ile oynanan kanlı para oyunu Tiktok uygulamasında görülüp, oynanmaya başlandı. İki ya da daha fazla çocuğun bir madeni para ile oynadığı kanlı parada cezalandırılan çocuğun ellerinde ve parmaklarında kanamalar oluşuyor. Bazı öğrenciler oyunun daha kanlı olması için madeni paranın etrafına kesikler bile atıyor. Madeni paranın havaya atılması ile başlanan oyunda, çocuk elinin tersi ile parayı havada tutmaya çalışır. Parmaklar arasında sıkıştırılan para çocuğun kanlı para diyerek masaya üç kez vurması ile devam eder. Oyunu oynayan çocuk parayı düşürürse cezalandırılır. Ceza alan çocuk elini yumruk yapar ve masaya dik olarak koyar. Karşısındaki çocuk madeni para ile diğer çocuğun el eklemlerine kan akana kadar vurur. Ülke genelinde hızlı bir şekilde yayılan oyun çocuklar için tehlikeli sonuçlar doğururken, Gümüşhane’de veliler oyun hakkında bilgilendirildi. Uzmanlar söz konusu oyun nedeniyle çocukların ellerindeki eklemlerin ciddi ölçüde zarar görebileceğine dikkat çekiyor. Gümüşhane'de bazı okullar tarafından velilere atılan bilgilendirme mesajında şu ifadeler kullanıldı: "Değerli Velilerimiz, son günlerde maalesef sosyal medyada başlayan ve giderek okullarda da yaygınlaşan kanlı para isimli oyun, çocukların ellerinde çeşitli hasarlara neden oluyor. TikTok isimli sosyal paylaşım sitesinde yayılan akımda cezalandırma sistemi rakibin eline zarar verip kanatmayı amaçlıyor. Evlerde çocuklarımızın ellerini kontrol edelim, şayet eklem yerlerinde yara varsa konuyu çocuklarımızla konuşalım. Bize bilgi vermek isterseniz de dönüş yapalım lütfen."
Sosyal medyada başlayan ve Gümüşhane’deki okullara kadar uzanan “Kanlı Para” oyunu çocukları tehdit etmeye başladı.

Çocukların ellerini yara içerisinde bırakan, bulaşıcı hastalıklara ve elde çatlamaya neden olabilen oyunla ilgili öğretmen ve velililer uyarılırken, velilerin çocukların ellerini mutlaka kontrol etmesi istendi. Birçok okulda bu oyuna yasak kararı alınırken öğrencilerin yasak olmasına rağmen bu oyunu gizli gizli oynamaya devam ettiği öğrenildi.

Bir madeni para ile oynanan kanlı para oyunu Tiktok uygulamasında görülüp, oynanmaya başlandı. İki ya da daha fazla çocuğun bir madeni para ile oynadığı kanlı parada cezalandırılan çocuğun ellerinde ve parmaklarında kanamalar oluşuyor. Bazı öğrenciler oyunun daha kanlı olması için madeni paranın etrafına kesikler bile atıyor. Madeni paranın havaya atılması ile başlanan oyunda, çocuk elinin tersi ile parayı havada tutmaya çalışır. Parmaklar arasında sıkıştırılan para çocuğun kanlı para diyerek masaya üç kez vurması ile devam eder. Oyunu oynayan çocuk parayı düşürürse cezalandırılır. Ceza alan çocuk elini yumruk yapar ve masaya dik olarak koyar. Karşısındaki çocuk madeni para ile diğer çocuğun el eklemlerine kan akana kadar vurur.

Ülke genelinde hızlı bir şekilde yayılan oyun çocuklar için tehlikeli sonuçlar doğururken, Gümüşhane’de veliler oyun hakkında bilgilendirildi. Uzmanlar söz konusu oyun nedeniyle çocukların ellerindeki eklemlerin ciddi ölçüde zarar görebileceğine dikkat çekiyor.

Gümüşhane'de bazı okullar tarafından velilere atılan bilgilendirme mesajında şu ifadeler kullanıldı: "Değerli Velilerimiz, son günlerde maalesef sosyal medyada başlayan ve giderek okullarda da yaygınlaşan kanlı para isimli oyun, çocukların ellerinde çeşitli hasarlara neden oluyor. TikTok isimli sosyal paylaşım sitesinde yayılan akımda cezalandırma sistemi rakibin eline zarar verip kanatmayı amaçlıyor. Evlerde çocuklarımızın ellerini kontrol edelim, şayet eklem yerlerinde yara varsa konuyu çocuklarımızla konuşalım. Bize bilgi vermek isterseniz de dönüş yapalım lütfen."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.