Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kelkit Belediyesi Tarafından Kurulan GES Projesinden 9 Milyon Tasarruf Sağlandı

Siyaset 24.01.2024 - 21:09, Güncelleme: 24.01.2024 - 21:16 13532+ kez okundu.
 

Kelkit Belediyesi Tarafından Kurulan GES Projesinden 9 Milyon Tasarruf Sağlandı

3 yıl önce Kelkit Belediyesi tarafından kurulan 1 megawattlık GES projesi, 3 yılda 9 milyon tl tasarruf sağladı.
Söz konusu projenin güneş panelleri, Kelkit Belediyesinin işletme binası,itfaiye binası,kademe binası,depo ve terminal çatılarına entegre edilerek güneş enerjisinden elektrik üretimi sağlanmıştı. 30 Ekim 2020 de Kaynak Elektrik ve Elektronik Enerji çözümleriyle imzalanan sözleşmeyle startı verilen GES projesi 2020 nin Aralık ayının sonuna doğru tamamlanarak üretime geçmişti. Elektrik üretim kapasitesi 1 megawatt olan GES projesi yıllık 2 milyon tl lik elektrik tasarrufuyla 4 yılda kendini amorti etmesi planlanmıştı.Aradan geçen 3 yıllık bir zaman zarfında 9 milyon tl lik tasarruf sağlanarak beklenenden daha önce kendini amorti etti. Ayrıca 13 Eylül 2021 Kent&Başkan dergisi tarafından Türkiye genelinde yapılan oylamayla GES projesi ödüle layık görülmüştü.Malatya'da gerçekleştirilen törenle ödül, Belediye Başkanı Aziz Nas'a verilmişti.
3 yıl önce Kelkit Belediyesi tarafından kurulan 1 megawattlık GES projesi, 3 yılda 9 milyon tl tasarruf sağladı.

Söz konusu projenin güneş panelleri, Kelkit Belediyesinin işletme binası,itfaiye binası,kademe binası,depo ve terminal çatılarına entegre edilerek güneş enerjisinden elektrik üretimi sağlanmıştı.

30 Ekim 2020 de Kaynak Elektrik ve Elektronik Enerji çözümleriyle imzalanan sözleşmeyle startı verilen GES projesi 2020 nin Aralık ayının sonuna doğru tamamlanarak üretime geçmişti.

Elektrik üretim kapasitesi 1 megawatt olan GES projesi yıllık 2 milyon tl lik elektrik tasarrufuyla 4 yılda kendini amorti etmesi planlanmıştı.Aradan geçen 3 yıllık bir zaman zarfında 9 milyon tl lik tasarruf sağlanarak beklenenden daha önce kendini amorti etti.

Ayrıca 13 Eylül 2021 Kent&Başkan dergisi tarafından Türkiye genelinde yapılan oylamayla GES projesi ödüle layık görülmüştü.Malatya'da gerçekleştirilen törenle ödül, Belediye Başkanı Aziz Nas'a verilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.