Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kelkit Hayvan Pazarı Kapatıldı

Kelkit 12.03.2023 - 11:56, Güncelleme: 22.11.2023 - 05:13 2369+ kez okundu.
 

Kelkit Hayvan Pazarı Kapatıldı

SAT-2 tipi şap virüsü tespit edilmesi nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatıyla Kelkit hayvan pazarı kapatıldı.
SAT-2 tipi şap virüsü tespit edilmesi nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatıyla Kelkit hayvan pazarı kapatıldı. Birçok ildeki hayvanlarda SAT-2 tipi şap virüsü tespit edilmesi üzerine, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından canlı hayvan pazarlarının kapatılması talimatı verildi. Söz konusu virüse karşı aşı üretimi çalışmalarına da başlandığı bildirildi. Türkiye’nin farklı illerinde yaklaşık 2 aydır görülen SAT-2 tipi şap virüsü nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti.   Şap hastalığı nedeniyle "hayvan pazarları kapatılsın" talimatı! Bakanlık hayvanlarda görülen bu hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla çeşitli önlemler aldı. Bu kapsamda ithalat, ihracat ve kesim maksatlı sevkler dışındaki tüm hayvan hareketleri yasaklanırken, birçok ilde hayvan pazarları da kapatıldı. SAT-2 tipi şap virüsü nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatı istikametinde, tüm Türkiye'de ikinci bir emre kadar veteriner hekim, veteriner sağlık teknikeri ve teknisyenlerinin izinleri de iptal edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere gönderilen mesajda, aşı çalışmalarına başlandığı belirtilerek, tespit edilen virüsün SAT-2 olduğu, aşı çalışmalarına özel sektör ve devlet eliyle başlandığı, üretimi tamamlandığında sahaya verileceği vurgulandı. Konuyla ilgili Kelkit Belediyesinden yapılan açıklamada,   “Değerli üreticiler; Ülke geneli Şap hastalığı alarmı verildiğinden dolayı ikinci bir talimata kadar İl içi ve İl dışı hayvan hareketleri durdurulmuş ve Hayvan pazarları kapatılmıştır. İlgililere ilanen duyurulur” denildi.
SAT-2 tipi şap virüsü tespit edilmesi nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatıyla Kelkit hayvan pazarı kapatıldı.

SAT-2 tipi şap virüsü tespit edilmesi nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatıyla Kelkit hayvan pazarı kapatıldı.

Birçok ildeki hayvanlarda SAT-2 tipi şap virüsü tespit edilmesi üzerine, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından canlı hayvan pazarlarının kapatılması talimatı verildi. Söz konusu virüse karşı aşı üretimi çalışmalarına da başlandığı bildirildi.

Türkiye’nin farklı illerinde yaklaşık 2 aydır görülen SAT-2 tipi şap virüsü nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti.

 

Şap hastalığı nedeniyle "hayvan pazarları kapatılsın" talimatı!

Bakanlık hayvanlarda görülen bu hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla çeşitli önlemler aldı. Bu kapsamda ithalat, ihracat ve kesim maksatlı sevkler dışındaki tüm hayvan hareketleri yasaklanırken, birçok ilde hayvan pazarları da kapatıldı. SAT-2 tipi şap virüsü nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatı istikametinde, tüm Türkiye'de ikinci bir emre kadar veteriner hekim, veteriner sağlık teknikeri ve teknisyenlerinin izinleri de iptal edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere gönderilen mesajda, aşı çalışmalarına başlandığı belirtilerek, tespit edilen virüsün SAT-2 olduğu, aşı çalışmalarına özel sektör ve devlet eliyle başlandığı, üretimi tamamlandığında sahaya verileceği vurgulandı.

Konuyla ilgili Kelkit Belediyesinden yapılan açıklamada,

 

“Değerli üreticiler; Ülke geneli Şap hastalığı alarmı verildiğinden dolayı ikinci bir talimata kadar İl içi ve İl dışı hayvan hareketleri durdurulmuş ve Hayvan pazarları kapatılmıştır. İlgililere ilanen duyurulur” denildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.