Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kelkit'te ki Siyasi Hava Puslu Kulislere Göre. Herkes Beklemede!

Gündem 31.12.2023 - 10:20, Güncelleme: 31.12.2023 - 13:07 20488+ kez okundu.
 

Kelkit'te ki Siyasi Hava Puslu Kulislere Göre. Herkes Beklemede!

Kelkit'te ki kulislere göre siyasi hava puslu. Beklentisi olmayanlar içinse hava her zaman ki gibi. Ama her ne olursa olsun seçim havası ilgi çekici.
Hani derler ya “nerde o eski bayramlar” diye. Şimdi de ona benzer bir durum söz konusu. Nerde o eski seçimler? 90 lı yıllar belki de seçim aksiyonunun en yoğun olduğu yıllar. 80 öncesi çatışmaları bu minvalde değerlendirmiyorum. 90 lı yıllar benim çocuk olmama rağmen seçim atmosferini hissettiğim zamanlardı. Şimdi bırakın çocukları 20 li yaşlarda ki gençlerin bile çok umurunda olmadığını düşünüyorum. Belki o zaman sosyal medya yoktu ondan mıdır bilemiyorum ama o zaman bütün haberleri mitinglerden, gazetelerden ve kahvelerde bir araya gelen kişilerin yaptığı anlatımlardan güncel bir tabirle kulislerden öğrenirdik. Şimdi ki zamanda ise seçim aksiyonu olarak sadece kulisler kaldı. Yaklaşık 10 –15 yıllık bir sosyal medya süreci her şeyi değiştirdi. Her şey sanal oldu. Dedim ya eskinin heyecanından bir tek kulis kaldı. Şimdi ki seçim heyecanı kulislerde devam ediyor. Yapılan analizler uzun uzadıya gidiyor. Hangi adayın avantajları ne yönden fazla, hangisinin az? Bütün bunların sonucunda bir aday öne çıkıyor onun ihtimali daha fazla deniyor. Başka bir ortamdakiler kendi sezgileri ve kaynaklarıyla bambaşka bir adayı favori görüyor. Herkes kendi bağlantılarıyla kendi adayını favori görüyor. Yani siyasi hava çok puslu. Herkes ayın 5 ini bekliyor. Kimisine göre de 15 i. Ancak burada benim dikkatimi çeken konu adaylar dışında ki kişilerin buna karşı A, B hatta C planlarını yapması. Ona göre pozisyon, davranış ve eleştirilerin değişmesi. Bir gün bakıyorsun ki hiç alakasız adayı övmeye başlamış. Biraz konuşunca fark ediyorsun ki onu daha şanslı görmeye başlamış. Demek ki siyasette bir günde yanında olanlar bir günde seni eleştirebilir, yada seni eleştirenler bir günde seni övmeye başlayabilir. Bilmiyorum siyasetin doğasında bu şart mı ama insanın etrafında eleştirse bile samimi bir ekip olmalı. Aksi takdirde siyasette bu etrafına karşı sürekli tedirginlik doğurur ki çekilecek şey değil. Buradan siyasetçilere tavsiye her sizi öveni yanınızda sürekli ,her eleştireni de karşınızda sürekli bilmeyin. Herkes kendi beklentisine göre pozisyon alıyor. Beklentilerine göre yol yürüyor. Çok sevdiğim bir kızıldereli atasözü vardır; “Başkaları seninle yürüyebilir ama kimse senin için yürümez. Bu yalnızca senin yolun” Kalın sağlıcakla.                     ECZ.MANSUR MACİT  
Kelkit'te ki kulislere göre siyasi hava puslu. Beklentisi olmayanlar içinse hava her zaman ki gibi. Ama her ne olursa olsun seçim havası ilgi çekici.

Hani derler ya “nerde o eski bayramlar” diye. Şimdi de ona benzer bir durum söz konusu. Nerde o eski seçimler? 90 lı yıllar belki de seçim aksiyonunun en yoğun olduğu yıllar. 80 öncesi çatışmaları bu minvalde değerlendirmiyorum. 90 lı yıllar benim çocuk olmama rağmen seçim atmosferini hissettiğim zamanlardı. Şimdi bırakın çocukları 20 li yaşlarda ki gençlerin bile çok umurunda olmadığını düşünüyorum.

Belki o zaman sosyal medya yoktu ondan mıdır bilemiyorum ama o zaman bütün haberleri mitinglerden, gazetelerden ve kahvelerde bir araya gelen kişilerin yaptığı anlatımlardan güncel bir tabirle kulislerden öğrenirdik. Şimdi ki zamanda ise seçim aksiyonu olarak sadece kulisler kaldı.

Yaklaşık 10 –15 yıllık bir sosyal medya süreci her şeyi değiştirdi. Her şey sanal oldu. Dedim ya eskinin heyecanından bir tek kulis kaldı. Şimdi ki seçim heyecanı kulislerde devam ediyor. Yapılan analizler uzun uzadıya gidiyor. Hangi adayın avantajları ne yönden fazla, hangisinin az? Bütün bunların sonucunda bir aday öne çıkıyor onun ihtimali daha fazla deniyor. Başka bir ortamdakiler kendi sezgileri ve kaynaklarıyla bambaşka bir adayı favori görüyor. Herkes kendi bağlantılarıyla kendi adayını favori görüyor. Yani siyasi hava çok puslu. Herkes ayın 5 ini bekliyor. Kimisine göre de 15 i.

Ancak burada benim dikkatimi çeken konu adaylar dışında ki kişilerin buna karşı A, B hatta C planlarını yapması. Ona göre pozisyon, davranış ve eleştirilerin değişmesi. Bir gün bakıyorsun ki hiç alakasız adayı övmeye başlamış. Biraz konuşunca fark ediyorsun ki onu daha şanslı görmeye başlamış.

Demek ki siyasette bir günde yanında olanlar bir günde seni eleştirebilir, yada seni eleştirenler bir günde seni övmeye başlayabilir. Bilmiyorum siyasetin doğasında bu şart mı ama insanın etrafında eleştirse bile samimi bir ekip olmalı. Aksi takdirde siyasette bu etrafına karşı sürekli tedirginlik doğurur ki çekilecek şey değil.

Buradan siyasetçilere tavsiye her sizi öveni yanınızda sürekli ,her eleştireni de karşınızda sürekli bilmeyin. Herkes kendi beklentisine göre pozisyon alıyor. Beklentilerine göre yol yürüyor. Çok sevdiğim bir kızıldereli atasözü vardır;

“Başkaları seninle yürüyebilir ama kimse senin için yürümez. Bu yalnızca senin yolun”

Kalın sağlıcakla.

                    ECZ.MANSUR MACİT

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yattara
(01.01.2024 12:54 - #329)
Sen kimsin bilmiyorum da sen ne bilirsin kelkitin 80 li 90 li yıllarını şimdi kelkit apacilerin elinde olduğu için siyaset onlar arasında dönüyor
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.