Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Satala Antik Kenti Artık 'Dünya Kültür Mirası' Listesinde

Gündem 22.01.2024 - 20:00, Güncelleme: 22.01.2024 - 20:54 13443+ kez okundu.
 

Satala Antik Kenti Artık 'Dünya Kültür Mirası' Listesinde

Satala Antik Kenti milletvekili Celaleddin Köse'nin girişimleriyle 'Kültür Mirası Listesi' ne dahil edildi.
Beraberinde AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’le tarihi Süleymaniye Mahallesindeki Zeki Kadirbeyoğlu Konağında gazetecilerle bir araya gelen Milletvekili Köse,şu açıklamayı kaydetti; “Kültür ve Turizm Bakanımızı ziyaret ettik. O esnada Kültür ve Turizm Varlıkları Genel Müdürü de oradaydı. Dedik ki buranın turizme kazandırılması lazım. Hemen bakan bey talimatlandırdı. O gün biz oradan ayrıldık kazı çalışmalarının başkanı olan Şahin Hoca'yı aradı genel müdür ne eksiğiniz ne ihtiyacınız var diye. Ocak ayından sonra ödenek gönderilmesine karar verildi. Gelinen aşamada bir önemli daha gelişme oldu Satala'yla ilgili. Satala Antik Kenti kültür mirası listesine dahil edildi. Şahin Hoca Satala'nın eksiklerini, Satala'da yapılması lazım gelen işleri yazıp Turizm Bakanlığına gönderdi. Cumhurbaşkanlığı strateji başkanlığıyla da görüştük. İnşallah bunlar oradan da onaylanacak. Satala artık dünya kültür mirası listesinde olacak ve Satala'nın turizme kazandırılması noktasında devletimizin, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Satala'yla ilgili çok ciddi destekleri olup orası artık 2024 yılı yaz aylarından itibaren kazı çalışmaları hızlanıp daha başka başka da güzelliklerle buluşmuş olacak. İnşallah turizmle ilgili daha başka güzel müjdeleri de siz değerli basın mensuplarımız aracılığıyla aziz Gümüşhaneli hemşehrilerimize verebiliriz” dedi.
Satala Antik Kenti milletvekili Celaleddin Köse'nin girişimleriyle 'Kültür Mirası Listesi' ne dahil edildi.

Beraberinde AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’le tarihi Süleymaniye Mahallesindeki Zeki Kadirbeyoğlu Konağında gazetecilerle bir araya gelen Milletvekili Köse,şu açıklamayı kaydetti;

“Kültür ve Turizm Bakanımızı ziyaret ettik. O esnada Kültür ve Turizm Varlıkları Genel Müdürü de oradaydı. Dedik ki buranın turizme kazandırılması lazım. Hemen bakan bey talimatlandırdı. O gün biz oradan ayrıldık kazı çalışmalarının başkanı olan Şahin Hoca'yı aradı genel müdür ne eksiğiniz ne ihtiyacınız var diye. Ocak ayından sonra ödenek gönderilmesine karar verildi.

Gelinen aşamada bir önemli daha gelişme oldu Satala'yla ilgili. Satala Antik Kenti kültür mirası listesine dahil edildi. Şahin Hoca Satala'nın eksiklerini, Satala'da yapılması lazım gelen işleri yazıp Turizm Bakanlığına gönderdi. Cumhurbaşkanlığı strateji başkanlığıyla da görüştük. İnşallah bunlar oradan da onaylanacak.

Satala artık dünya kültür mirası listesinde olacak ve Satala'nın turizme kazandırılması noktasında devletimizin, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Satala'yla ilgili çok ciddi destekleri olup orası artık 2024 yılı yaz aylarından itibaren kazı çalışmaları hızlanıp daha başka başka da güzelliklerle buluşmuş olacak. İnşallah turizmle ilgili daha başka güzel müjdeleri de siz değerli basın mensuplarımız aracılığıyla aziz Gümüşhaneli hemşehrilerimize verebiliriz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.