Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

GÜMÜP, Silivri Seymen Enerji Üretim Tesisi'ni gezdi

Gündem 05.02.2024 - 11:05, Güncelleme: 05.02.2024 - 21:23 12935+ kez okundu.
 

GÜMÜP, Silivri Seymen Enerji Üretim Tesisi'ni gezdi

GÜSİAD bünyesindeki Gümüşhaneli Mühendis ve Mimarlar Platformu (GÜMÜP), Silivri'de bulunan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Enerji bünyesinde faaliyet gösteren Seymen Enerji Üretim Tesisi'ni gezdi.Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Genel Başkanı Dr. Yüksel Yalçın, Türk Mühendisler Birliği İstanbul Şube Başkanı Recai Alp, GÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı ve GÜMÜP Danışma Kurulu Başkanı Serkan Kaya ve çok sayıda mühendisin katıldığı program kahvaltı ve tesisin tanıtım sunumuyla başladı.
Sunumda atıkların depolanması sırasında oluşan çöp gazının yakılması suretiyle enerji üreten tesisin Aralık 2020'de 25 MW, Ekim 2021'de ise 37 MW'ye çıkan kapasitesinin, yıllık yaklaşık 190 bin hanenin (760 bin kişinin) elektrik ihtiyacını karşıladığı vurgulandı. Tesisin ayrıca 37 bin ağacın karbon azaltımına eşdeğer 1,45 milyon ton karbondioksit (CO2) sera gazı salınımının önlenmesine ve 940 bin aracın oluşturduğu karbon emisyonun bertaraf edilmesine eşdeğer çevresel fayda sağladığı belirtildi. Tesisin tam kapasiteye ulaştığında 90 MW kurulu gücü ile dünyanın en büyük tek noktada kurulu biyokütle enerji üretim tesisi olacağı ifade edildi. Sunumun ardından yapılan konuşmalarda Dr. Yüksel Yalçın, enerji üretiminin ülkemiz açısından önemine değinerek söz konusu tesisin ülkeye olan katma değerinden bahsetti ve soru-cevap ile tesis ve enerji üretimi hakkında detaylı bilgiler verdi. Programda GÜMÜP başkanı Yasin Kadakal ise “GÜMÜP’ün 2005 yılından bu yana kesintisiz devam eden teknik faaliyetleri bu dönemde devam edecektir. Önümüzdeki aylarda mühendislik teknolojisinin yoğun kullanıldığı üretim otomasyon, savunma sanayi, otomotiv ve yazılım teknolojileri başta olmak üzere endüstriyel tesis ziyaretlerimiz devam edecektir. Bunun yanında mühendislik yetkinliklerimizin geliştirilmesi kapsamında tamamlayıcı eğitim programları olan GÜMÜP AKADEMİ’nin girişimlerini başlatacağız. Ayrıca üyelerimize yüksek lisans ve doktora programları için üniversitelerle protokol süreçlerini başlatacağız. Yerelin en büyük mühendislik topluluğu olan GÜMÜP’ün mesleki dayanışma ve bilgi-teknoloji paylaşım esaslı programlarını hep birlikte yasayacagiz. Grubumuza ilgi gösteren arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.  Konuşmaların ardından enerji üretim tesisi gezilerek yerinde bilgiler verildi.
GÜSİAD bünyesindeki Gümüşhaneli Mühendis ve Mimarlar Platformu (GÜMÜP), Silivri'de bulunan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Enerji bünyesinde faaliyet gösteren Seymen Enerji Üretim Tesisi'ni gezdi.Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Genel Başkanı Dr. Yüksel Yalçın, Türk Mühendisler Birliği İstanbul Şube Başkanı Recai Alp, GÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı ve GÜMÜP Danışma Kurulu Başkanı Serkan Kaya ve çok sayıda mühendisin katıldığı program kahvaltı ve tesisin tanıtım sunumuyla başladı.

style="font-size:16px">Sunumda atıkların depolanması sırasında oluşan çöp gazının yakılması suretiyle enerji üreten tesisin Aralık 2020'de 25 MW, Ekim 2021'de ise 37 MW'ye çıkan kapasitesinin, yıllık yaklaşık 190 bin hanenin (760 bin kişinin) elektrik ihtiyacını karşıladığı vurgulandı.

style="font-size:16px">Tesisin ayrıca 37 bin ağacın karbon azaltımına eşdeğer 1,45 milyon ton karbondioksit (CO2) sera gazı salınımının önlenmesine ve 940 bin aracın oluşturduğu karbon emisyonun bertaraf edilmesine eşdeğer çevresel fayda sağladığı belirtildi. Tesisin tam kapasiteye ulaştığında 90 MW kurulu gücü ile dünyanın en büyük tek noktada kurulu biyokütle enerji üretim tesisi olacağı ifade edildi.

style="font-size:16px">Sunumun ardından yapılan konuşmalarda Dr. Yüksel Yalçın, enerji üretiminin ülkemiz açısından önemine değinerek söz konusu tesisin ülkeye olan katma değerinden bahsetti ve soru-cevap ile tesis ve enerji üretimi hakkında detaylı bilgiler verdi.

style="font-size:16px">Programda href="https://www.haberkelkit.com/ara?q=GÜMÜP " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">GÜMÜP başkanı Yasin Kadakal ise “GÜMÜP’ün 2005 yılından bu yana kesintisiz devam eden teknik faaliyetleri bu dönemde devam edecektir. Önümüzdeki aylarda mühendislik teknolojisinin yoğun kullanıldığı üretim otomasyon, savunma sanayi, otomotiv ve yazılım teknolojileri başta olmak üzere endüstriyel tesis ziyaretlerimiz devam edecektir. Bunun yanında mühendislik yetkinliklerimizin geliştirilmesi kapsamında tamamlayıcı eğitim programları olan href="https://www.haberkelkit.com/ara?q=GÜMÜP " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">GÜMÜP AKADEMİ’nin girişimlerini başlatacağız. Ayrıca üyelerimize yüksek lisans ve doktora programları için üniversitelerle protokol süreçlerini başlatacağız. Yerelin en büyük mühendislik topluluğu olan GÜMÜP’ün mesleki dayanışma ve bilgi-teknoloji paylaşım esaslı programlarını hep birlikte yasayacagiz. Grubumuza ilgi gösteren arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

style="font-size:16px">Konuşmaların ardından enerji üretim tesisi gezilerek yerinde bilgiler verildi.

Gümüşhane HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.