Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Söğütlü Barajında Geri Sayım Başladı

Kelkit 28.09.2023 - 11:11, Güncelleme: 22.11.2023 - 05:13 15775+ kez okundu.
 

Söğütlü Barajında Geri Sayım Başladı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde yapımı devam eden Söğütlü Barajında çalışmalar bitme aşamasına geldi.
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde yapımı devam eden Söğütlü Barajında çalışmalar bitme aşamasına geldi.     Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarafından Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Çambaşı Deresi üzerine inşa edilen ve yapımı devam eden Söğütlü Barajında ki çalışmalarda artık sona gelindi.Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Kelkit İlçesinde Çambaşı Deresi üzerine inşa ettiğimiz Söğütlü Barajı’nda sona yaklaştık. Söğütlü Barajı Gümüşhane ilimize yakışan bir yatırım olacak” dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.   Temelden 51 m Yüksekliğinde İnşa Ediliyor   Gümüşhane Kelkit Söğütlü Barajında sona yaklaşıldığını ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Tüm illerimizde olduğu gibi Gümüşhane İlimizde de damlayı baraja, barajı tarlaya ve ürünleri suya kavuşturmaya devam ediyoruz. Kelkit İlçesinde Çambaşı Deresi üzerine inşa ettiğimiz Söğütlü Barajı’nda sona yaklaştık. Temelden 51 m yüksekliğinde inşa ettiğimiz baraj; kil çekirdekli kaya dolgu tipinde olup, 4.2 hm³ depolama kapasitesine sahip olacaktır” dedi.   Baraj İnşaatında Sona Yaklaşıldı Söğütlü barajı inşaatının son durumu hakkında bilgiler veren Genel Müdür Balta “Söğütlü Barajında toplam gövde dolgu hacmi 445.000 m³’tür. Gövde dolgusunu % 92 oranında tamamladık. Şuanda gövde dolgu imalatları devam etmektedir. Dolusavak ünitesi de bitmek üzere. Burada da % 95 seviyesindeyiz. 180 m kret uzunluğuna sahip olacak Söğütlü Barajı Gümüşhane ilimize yakışan bir yatırım olacak” ifadelerini kullandı. 16 730 Dekar Zirai Tarım Arazisini Sulayacak Genel Müdür Balta şöyle devam etti: “Söğütlü Barajımızı yıl içerisinde tamamlayıp, barajda bir an önce su tutmayı hedefliyoruz. Söz konusu barajımızın sulama inşaatını da tamamladığımızda 16 730 dekar zirai tarım arazisi su ile buluşacaktır. Söğütlü Barajı sayesinde modern sulama ile tanışacak bu arazilerde maliyetler düşecek ve böylelikle verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek. Kazançları artacak. Söğütlü Barajı tamamlandığında ekonomimize yılda 95 milyon TL katkı sağlayacak”  
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde yapımı devam eden Söğütlü Barajında çalışmalar bitme aşamasına geldi.

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde yapımı devam eden Söğütlü Barajında çalışmalar bitme aşamasına geldi. 

 

 Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarafından Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Çambaşı Deresi üzerine inşa edilen ve yapımı devam eden Söğütlü Barajında ki çalışmalarda artık sona gelindi.Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Kelkit İlçesinde Çambaşı Deresi üzerine inşa ettiğimiz Söğütlü Barajı’nda sona yaklaştık. Söğütlü Barajı Gümüşhane ilimize yakışan bir yatırım olacak” dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

 

Temelden 51 m Yüksekliğinde İnşa Ediliyor

 

Gümüşhane Kelkit Söğütlü Barajında sona yaklaşıldığını ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Tüm illerimizde olduğu gibi Gümüşhane İlimizde de damlayı baraja, barajı tarlaya ve ürünleri suya kavuşturmaya devam ediyoruz. Kelkit İlçesinde Çambaşı Deresi üzerine inşa ettiğimiz Söğütlü Barajı’nda sona yaklaştık. Temelden 51 m yüksekliğinde inşa ettiğimiz baraj; kil çekirdekli kaya dolgu tipinde olup, 4.2 hm³ depolama kapasitesine sahip olacaktır” dedi.

 

Baraj İnşaatında Sona Yaklaşıldı

Söğütlü barajı inşaatının son durumu hakkında bilgiler veren Genel Müdür Balta “Söğütlü Barajında toplam gövde dolgu hacmi 445.000 m³’tür. Gövde dolgusunu % 92 oranında tamamladık. Şuanda gövde dolgu imalatları devam etmektedir. Dolusavak ünitesi de bitmek üzere. Burada da % 95 seviyesindeyiz. 180 m kret uzunluğuna sahip olacak Söğütlü Barajı Gümüşhane ilimize yakışan bir yatırım olacak” ifadelerini kullandı. 16 730 Dekar Zirai Tarım Arazisini Sulayacak Genel Müdür Balta şöyle devam etti: “Söğütlü Barajımızı yıl içerisinde tamamlayıp, barajda bir an önce su tutmayı hedefliyoruz. Söz konusu barajımızın sulama inşaatını da tamamladığımızda 16 730 dekar zirai tarım arazisi su ile buluşacaktır. Söğütlü Barajı sayesinde modern sulama ile tanışacak bu arazilerde maliyetler düşecek ve böylelikle verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek. Kazançları artacak. Söğütlü Barajı tamamlandığında ekonomimize yılda 95 milyon TL katkı sağlayacak”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.