Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Yeni Zigana Tüneli 4 Mevsim Sürücülere Kesintisiz Ulaşım Sağlıyor

Yaşam 02.05.2024 - 16:49, Güncelleme: 02.05.2024 - 16:49 3498 kez okundu.
 

Yeni Zigana Tüneli 4 Mevsim Sürücülere Kesintisiz Ulaşım Sağlıyor

1 yıl önce hizmete giren tüneli 4 milyonun üzerinde araç kullandı.
Türkiye ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise 3. en uzun tüneli olan Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerindeki Yeni Zigana Tüneli hizmete girmesinin üzerinden geçen 1 yılda kesintisiz ulaşım imkanı sağlarken, 4 milyonun üzerinde araç tüneli kullanarak geçiş yaptı. Yapımına Nisan 2016'da başlanan tünel, 3 Mayıs 2023'te hizmete girmişti. Sürücülerin korkulu rüyası haline gelen Zigana Geçidi'nde keskin virajlar ve rampaların yanı sıra kar, sis, taş düşmeleri gibi risklerin bulunduğu Trabzon-Gümüşhane karayolu Zigana Tüneli'nin hizmete girmesiyle sorunları ortadan kaldırmış oldu. Doğu Karadeniz ve Kafkasları, Ortadoğu ve İran'a bağlayan Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde bulunan Tarihi İpek Yolu güzergahındaki Yeni Zigana Tüneli açılışının ilk senesinde 4 milyonun üzerinde aracın geçişine ev sahipliği yaptı.  Gümüşhane'nin Torul ilçesi Köstere köyü mevkisi ile Trabzon'un Maçka ilçesi Başarköy köyü arasında her biri 14,5 kilometre uzunluğunda inşa edilen çift tünelle Türkiye ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise 3. en uzun tüneli olan Yeni Zigana Tüneli ile Trabzon-Gümüşhane arasında mesafe yaklaşık 30 dakika azaldı.
1 yıl önce hizmete giren tüneli 4 milyonun üzerinde araç kullandı.

Türkiye ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise 3. en uzun tüneli olan Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerindeki Yeni Zigana Tüneli hizmete girmesinin üzerinden geçen 1 yılda kesintisiz ulaşım imkanı sağlarken, 4 milyonun üzerinde araç tüneli kullanarak geçiş yaptı. Yapımına Nisan 2016'da başlanan tünel, 3 Mayıs 2023'te hizmete girmişti.


Sürücülerin korkulu rüyası haline gelen Zigana Geçidi'nde keskin virajlar ve rampaların yanı sıra kar, sis, taş düşmeleri gibi risklerin bulunduğu Trabzon-Gümüşhane karayolu Zigana Tüneli'nin hizmete girmesiyle sorunları ortadan kaldırmış oldu.

Doğu Karadeniz ve Kafkasları, Ortadoğu ve İran'a bağlayan Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde bulunan Tarihi İpek Yolu güzergahındaki Yeni Zigana Tüneli açılışının ilk senesinde 4 milyonun üzerinde aracın geçişine ev sahipliği yaptı. 

Gümüşhane'nin Torul ilçesi Köstere köyü mevkisi ile Trabzon'un Maçka ilçesi Başarköy köyü arasında her biri 14,5 kilometre uzunluğunda inşa edilen çift tünelle Türkiye ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise 3. en uzun tüneli olan Yeni Zigana Tüneli ile Trabzon-Gümüşhane arasında mesafe yaklaşık 30 dakika azaldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.