Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Karahanoğlu: "Deprem konusunda en hazırlıklı illerden biri biz olacağız"

Gündem 22.12.2023 - 12:22, Güncelleme: 22.12.2023 - 12:31 14566+ kez okundu.
 

Karahanoğlu: "Deprem konusunda en hazırlıklı illerden biri biz olacağız"

Kelkit'te peş peşe meydana gelen depremlerin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan aday adayı Halil İbrahim Karahanoğlu, “Allah nasip eder, Gümüşhane Belediye Başkanı olursak diğer ilçe belediyeleriyle birlikte geniş kapsamlı çalışmalar yaparak depreme karşı gereken önlemleri alacağız’ dedi.
Yaptığı açıklamada önümüzdeki dönemde olası bir depreme Gümüşhane’yi nasıl hazırlayacaklarını anlatan Karahanoğlu, “Gümüşhane’de deprem riskinin büyüklüğü nedir? Yıkım ve hasar risklerini en alt seviyeye nasıl çekeriz? Depreme nasıl hızlı müdahale edebiliriz? Depreme ve sonrasında müdahaleye hazırlıklı olmak açısından mühendislik, planlama, lojistik ve toplumsal boyutlarda neler yapılmalı gibi sorulara birlikte cevap arayacağız” dedi. Bir belediye başkanının en önemli görevlerinden birisinin deprem olduğunda vatandaşların can ve mal güvenliğini en üst düzeyde sağlamak olduğunu ifade eden Karahanoğlu, “Bu göreve talip olmamızın en önemli gerekçesi budur. Depremle ilgili çalışmalarımıza kesintisiz devam edeceğiz. Gümüşhane’yi mikro bölgelere ayırıp bu bölgelerdeki binaları tek tek inceleyeceğiz. Deyim yerindeyse Gümüşhane’nin MR’ını (filmini) çekeceğiz. Nereler en riskli alanlar, en büyük hazırlığı nerelerde yapmalıyız? Kurtarma ve yardım ekiplerimizi ve donanımlarımızı nereye ve nasıl konumlandıracağız? Riskli alanları hangi yollardan tahliye edeceğiz? Gerekirse çadır alanlarımızı nerede kuracağız? İnsanlarımızın bir daha bu tür kaygıları yaşamamalarını sağlamak, bölgede ve Gümüşhane’de bizim birincil görevimiz olacak. Vatandaşlarımdan müsterih olmalarını rica ediyorum. Bu konuda en hazırlıklı illerden biri biz olacağız. Uzmanlar deprem karşısında dirençli olmanın dört aşamalı bir yaklaşım gerektirdiğini söylüyor: Önleme ve risk azaltma, hazırlıklı olma, müdahale ve toparlanma olarak tanımlanan bu çalışmalar Gümüşhane’de en ince ayrıntısına kadar çalışılacak ve planlanacak. Çok boyutlu afet sorunları konusunda belediyelerle merkezi yönetim kurumları arasında ilkeli iş birliğine olanak sağlayacak düzenlemeler mutlaka gerçekleştirilmelidir. O yüzden önümüzdeki dönemde biz kentlerimizde elimizden gelenin en iyisini mutlaka yapacağız. Vatandaşlarımızı daha yaşanılabilir bir Gümüşhane’ye kavuşturacağız. Allah ülkemizi, milletimizi her türlü afetten korusun” dedi.                                    gümüşhane.gent.tr
Kelkit'te peş peşe meydana gelen depremlerin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan aday adayı Halil İbrahim Karahanoğlu, “Allah nasip eder, Gümüşhane Belediye Başkanı olursak diğer ilçe belediyeleriyle birlikte geniş kapsamlı çalışmalar yaparak depreme karşı gereken önlemleri alacağız’ dedi.

Yaptığı açıklamada önümüzdeki dönemde olası bir depreme Gümüşhane’yi nasıl hazırlayacaklarını anlatan Karahanoğlu, “Gümüşhane’de deprem riskinin büyüklüğü nedir? Yıkım ve hasar risklerini en alt seviyeye nasıl çekeriz? Depreme nasıl hızlı müdahale edebiliriz? Depreme ve sonrasında müdahaleye hazırlıklı olmak açısından mühendislik, planlama, lojistik ve toplumsal boyutlarda neler yapılmalı gibi sorulara birlikte cevap arayacağız” dedi.

Bir belediye başkanının en önemli görevlerinden birisinin deprem olduğunda vatandaşların can ve mal güvenliğini en üst düzeyde sağlamak olduğunu ifade eden Karahanoğlu, “Bu göreve talip olmamızın en önemli gerekçesi budur. Depremle ilgili çalışmalarımıza kesintisiz devam edeceğiz. Gümüşhane’yi mikro bölgelere ayırıp bu bölgelerdeki binaları tek tek inceleyeceğiz. Deyim yerindeyse Gümüşhane’nin MR’ını (filmini) çekeceğiz. Nereler en riskli alanlar, en büyük hazırlığı nerelerde yapmalıyız? Kurtarma ve yardım ekiplerimizi ve donanımlarımızı nereye ve nasıl konumlandıracağız? Riskli alanları hangi yollardan tahliye edeceğiz? Gerekirse çadır alanlarımızı nerede kuracağız? İnsanlarımızın bir daha bu tür kaygıları yaşamamalarını sağlamak, bölgede ve Gümüşhane’de bizim birincil görevimiz olacak. Vatandaşlarımdan müsterih olmalarını rica ediyorum. Bu konuda en hazırlıklı illerden biri biz olacağız. Uzmanlar deprem karşısında dirençli olmanın dört aşamalı bir yaklaşım gerektirdiğini söylüyor: Önleme ve risk azaltma, hazırlıklı olma, müdahale ve toparlanma olarak tanımlanan bu çalışmalar Gümüşhane’de en ince ayrıntısına kadar çalışılacak ve planlanacak. Çok boyutlu afet sorunları konusunda belediyelerle merkezi yönetim kurumları arasında ilkeli iş birliğine olanak sağlayacak düzenlemeler mutlaka gerçekleştirilmelidir. O yüzden önümüzdeki dönemde biz kentlerimizde elimizden gelenin en iyisini mutlaka yapacağız. Vatandaşlarımızı daha yaşanılabilir bir Gümüşhane’ye kavuşturacağız. Allah ülkemizi, milletimizi her türlü afetten korusun” dedi.

                                   gümüşhane.gent.tr

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.