Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kelkit Belediyesinin Kurduğu Yumurta Tesisi İlk Yumurtalarını Üretti

Gündem 15.01.2024 - 20:00, Güncelleme: 15.01.2024 - 20:00 15152+ kez okundu.
 

Kelkit Belediyesinin Kurduğu Yumurta Tesisi İlk Yumurtalarını Üretti

Kelkit Belediyesi kurduğu tesiste ilk yumurtalarını üretti
Doka ile imzalanan proje ile birlikte eski kibrit fabrikasında kapalı sistemde yumurta üretimi ve satışının hedeflendiği tesiste yumurta üretimine baslandı.Elektronik olarak son sistem inşa edilen tesiste günlük 180 koli yumurta üretimi hedefleniyor.   Tesiste açıklama yapan Belediye Başkanı Aziz NAS şunları söyledi;   "Yumurta üretim tesisimizde ilk yumurtaları almaya başladık.  Tavuklar En son teknolojiye sahip ve tüm mühendislik hesapları yapılmış çok katlı kafeslerde bakılmaktadır. Tesisimizde tam otomatik yemleme, sulama, ısıtma, soğutma, ışıklandırma, havalandırma, yumurta toplama ve tam otomatik gübre toplama sistemleri bulunmaktadır. Tel ızgaralar üzerine kurulmuş kafesler sayesinde tavukların gübre ile teması tamamen kesilmekte; tel ızgaralardan gübre bandına düşen gübreler belirli periyodlar ile otomatik olarak toplanmaktadır. Hafif bir eğim kazandırılmış olan ızgaralara düşen yumurtalar, kayarak yumurta bantlarına düşmekte, yine belirli periyodlarla çalıştırılan bantlar ve konveyörler sayesinde, yumurtalar tasnif makinelerine sevk edilmektedir."  
Kelkit Belediyesi kurduğu tesiste ilk yumurtalarını üretti

Doka ile imzalanan proje ile birlikte eski kibrit fabrikasında kapalı sistemde yumurta üretimi ve satışının hedeflendiği tesiste yumurta üretimine baslandı.Elektronik olarak son sistem inşa edilen tesiste günlük 180 koli yumurta üretimi hedefleniyor.

 

Tesiste açıklama yapan Belediye Başkanı Aziz NAS şunları söyledi;

 

"Yumurta üretim tesisimizde ilk yumurtaları almaya başladık.

 Tavuklar En son teknolojiye sahip ve tüm mühendislik hesapları yapılmış çok katlı kafeslerde bakılmaktadır. Tesisimizde tam otomatik yemleme, sulama, ısıtma, soğutma, ışıklandırma, havalandırma, yumurta toplama ve tam otomatik gübre toplama sistemleri bulunmaktadır. Tel ızgaralar üzerine kurulmuş kafesler sayesinde tavukların gübre ile teması tamamen kesilmekte; tel ızgaralardan gübre bandına düşen gübreler belirli periyodlar ile otomatik olarak toplanmaktadır. Hafif bir eğim kazandırılmış olan ızgaralara düşen yumurtalar, kayarak yumurta bantlarına düşmekte, yine belirli periyodlarla çalıştırılan bantlar ve konveyörler sayesinde, yumurtalar tasnif makinelerine sevk edilmektedir."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.