Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kelkit İlçe Sağlık Müdürü Köroğlu Ramazanda Dikkat Edilecekleri Açıkladı

Yaşam 23.03.2024 - 13:53, Güncelleme: 23.03.2024 - 14:00 16857+ kez okundu.
 

Kelkit İlçe Sağlık Müdürü Köroğlu Ramazanda Dikkat Edilecekleri Açıkladı

Ramazanda beslenme düzeni tamamen deĝiştiği için rahatsızlanmalara sebebiyet verebiliyor. Dr Murat Köroĝlu bu konuda dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı
Ramazan ayında özellikle iftarda dengeli ve yeterli besin tüketilmelidir. Vücudumuz oruç süresince uzun süre aç kaldığı için kan şekerini hızlıca yükseltecek şekilde aşırı ve yüksek kalorili besinler tüketmek iftardan sonra kişide yorgunluk ve uyku haliyle beraber şişkinlik ve hazımsızlık problemlerine yol açabilir.    İftara çorba ile başlayıp beraberinde aşırı miktarda ekmek gibi unlu mamüller tüketmeden az yağlı et, tavuk gibi protein kaynakları ve beraberinde sebze yemeği, salata ile iftarımızı bitirebiliriz. İftarda mutlaka yediklerimizi iyice çiğneyerek ve yavaş bir şekilde besinlerimizi tüketmeliyiz. Vücudumuz oruç sırasında su ve minerallerden uzak kaldığı için iftar sırasında ve sonrasında 1,5- 2 Lt su tüketmeye özen gösterelim.    İftar sonrası uyumamaya ve mümkünse hareket etmeye, yürüyüş yapmaya özen gösterelim. Ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenmenin devamı için sahuru öğününü atlamayalım.    Sahur, uzun süreli açlık nedeniyle açlık kan şekerinin daha erken saatlerde düşmesinin önüne geçerek gün içinde yorgun ve halsiz hissetmenizi azaltacaktır. Sahurda ağır, tuzlu ve yağlı beslenmekten kaçınılmalıdır. Daha çok lif ve protein içeriği yüksek beslenmek gün içinde açlık hissinizi büyük oranda azaltır. Protein kalitesi en yüksek besin olan yumurta sizin hem protein ihtiyacınızı karşılar hem de gün içinde doygunluk hissi verir. Beyaz ekmek yerine daha sağlıklı alternatifi olan tam tahıllı ekmekler tercih edilebilir.
Ramazanda beslenme düzeni tamamen deĝiştiği için rahatsızlanmalara sebebiyet verebiliyor. Dr Murat Köroĝlu bu konuda dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı

Ramazan ayında özellikle iftarda dengeli ve yeterli besin tüketilmelidir. Vücudumuz oruç süresince uzun süre aç kaldığı için kan şekerini hızlıca yükseltecek şekilde aşırı ve yüksek kalorili besinler tüketmek iftardan sonra kişide yorgunluk ve uyku haliyle beraber şişkinlik ve hazımsızlık problemlerine yol açabilir. 

 

İftara çorba ile başlayıp beraberinde aşırı miktarda ekmek gibi unlu mamüller tüketmeden az yağlı et, tavuk gibi protein kaynakları ve beraberinde sebze yemeği, salata ile iftarımızı bitirebiliriz. İftarda mutlaka yediklerimizi iyice çiğneyerek ve yavaş bir şekilde besinlerimizi tüketmeliyiz. Vücudumuz oruç sırasında su ve minerallerden uzak kaldığı için iftar sırasında ve sonrasında 1,5- 2 Lt su tüketmeye özen gösterelim. 

 

İftar sonrası uyumamaya ve mümkünse hareket etmeye, yürüyüş yapmaya özen gösterelim. Ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenmenin devamı için sahuru öğününü atlamayalım. 

 

Sahur, uzun süreli açlık nedeniyle açlık kan şekerinin daha erken saatlerde düşmesinin önüne geçerek gün içinde yorgun ve halsiz hissetmenizi azaltacaktır. Sahurda ağır, tuzlu ve yağlı beslenmekten kaçınılmalıdır. Daha çok lif ve protein içeriği yüksek beslenmek gün içinde açlık hissinizi büyük oranda azaltır. Protein kalitesi en yüksek besin olan yumurta sizin hem protein ihtiyacınızı karşılar hem de gün içinde doygunluk hissi verir. Beyaz ekmek yerine daha sağlıklı alternatifi olan tam tahıllı ekmekler tercih edilebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.