Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kelkit’te Ayı Nöbeti

Kelkit 13.07.2023 - 16:12, Güncelleme: 22.11.2023 - 05:13 14014+ kez okundu.
 

Kelkit’te Ayı Nöbeti

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Özen Köyünde, gece saatlerinde köye inen ayılar kovan arıları telef etti. Köy sakinleri tarım arazileri, meyve ağaçları ve kovan arıları parçalayan ayılar için önlem alınmasını istedi. Gece saatlerinde köye gelen ayıları korkut
Kelkit’in Özen Köyü’ne inen ayı, Selahattin Tural’a ait 37 arı kovanının bulunduğu alana girdi. Arı kovanlarını dağıtan ayı, balları yedi.  Gece saatlerinde gelen sesler üzerine dışarıya çıkan vatandaşlar köpeklerin bir tarafa doğru havladıklarını gördü. Sabah olduğunda ayının köye indiğini ve başta tarım arazileri zarar vermek üzere meyve ağacını kırdığını ve 37 arı kovanını parçaladığını fark ettiler. Zarar gören kovanlardaki arılar ise telef oldu. Gece saatlerinde köye gelen ayıları korkutmak için tencereleri birbirilerine vuran vatandaşlar, köyde bulunan köpeklerinde ayıları korkutmadıklarını söyledi.   ‘AYI, AĞAÇLARI KIRIP ARI KOVANLARINI PARÇALADI’ Özen köyü sakini Mehmet İnci, Ayıların gece saatlerinde köye inerek arı kovanlarını parçaladığını belirterek,    “Gece saatlerinde köpeklerin havlamalarına uyanıyoruz. Köye ayının indiğini anlıyoruz ama korkudan çıkamıyoruz. Sabah olunca bahçeye çıktığımızda ise ayının arı kovanlarını paramparça ettiğini gördük. Bundan dolayı çok tedirginiz. İnsanlar bahçelerini sulamaya, meyvesini toplamaya korkuyor. Köyümüz hep bahçe, açık bir alan yok ve ayının önümüze her an çıkma ihtimali var. Arkadaşımızın bahçesine girmiş, ağacını kırmış, bir arkadaşımızın ise kovanlarını parçalamış.  Ayının bize veya bir köylümüze saldırma ihtimalini düşünmek bile istemiyor. Bu konuda yetkililerin bize destek olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. ‘AKŞAMLARI NÖBET TUTUYORUZ’ Özen köyünde arıcılık yapan köy sakini Selahattin Tural da, Köye inen ayının yaklaşık 37 arı kovanını parçaladığını belirterek,   “Akşamları nöbet tutuyoruz. Köpeklerin havlamalarına göre ayının geldiğini anlıyoruz. Bizde köyde ayıyı korkutmak için bağırıyoruz. Sadece benim değil, başka arkadaşlarımda arı kovanlarını parçaladı.  Ayıları korkutmaya çalışmaktan başka bir şey elimizden gelmiyor.  Arılarımız telef oldu, kovanlarımız kullanılmaz hale geldi” dedi.
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Özen Köyünde, gece saatlerinde köye inen ayılar kovan arıları telef etti. Köy sakinleri tarım arazileri, meyve ağaçları ve kovan arıları parçalayan ayılar için önlem alınmasını istedi. Gece saatlerinde köye gelen ayıları korkut

Kelkit’in Özen Köyü’ne inen ayı, Selahattin Tural’a ait 37 arı kovanının bulunduğu alana girdi. Arı kovanlarını dağıtan ayı, balları yedi.  Gece saatlerinde gelen sesler üzerine dışarıya çıkan vatandaşlar köpeklerin bir tarafa doğru havladıklarını gördü. Sabah olduğunda ayının köye indiğini ve başta tarım arazileri zarar vermek üzere meyve ağacını kırdığını ve 37 arı kovanını parçaladığını fark ettiler. Zarar gören kovanlardaki arılar ise telef oldu. Gece saatlerinde köye gelen ayıları korkutmak için tencereleri birbirilerine vuran vatandaşlar, köyde bulunan köpeklerinde ayıları korkutmadıklarını söyledi.

 

‘AYI, AĞAÇLARI KIRIP ARI KOVANLARINI PARÇALADI’

Özen köyü sakini Mehmet İnci, Ayıların gece saatlerinde köye inerek arı kovanlarını parçaladığını belirterek,

 

 “Gece saatlerinde köpeklerin havlamalarına uyanıyoruz. Köye ayının indiğini anlıyoruz ama korkudan çıkamıyoruz. Sabah olunca bahçeye çıktığımızda ise ayının arı kovanlarını paramparça ettiğini gördük. Bundan dolayı çok tedirginiz. İnsanlar bahçelerini sulamaya, meyvesini toplamaya korkuyor. Köyümüz hep bahçe, açık bir alan yok ve ayının önümüze her an çıkma ihtimali var. Arkadaşımızın bahçesine girmiş, ağacını kırmış, bir arkadaşımızın ise kovanlarını parçalamış.  Ayının bize veya bir köylümüze saldırma ihtimalini düşünmek bile istemiyor. Bu konuda yetkililerin bize destek olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘AKŞAMLARI NÖBET TUTUYORUZ’

Özen köyünde arıcılık yapan köy sakini Selahattin Tural da, Köye inen ayının yaklaşık 37 arı kovanını parçaladığını belirterek,

 

“Akşamları nöbet tutuyoruz. Köpeklerin havlamalarına göre ayının geldiğini anlıyoruz. Bizde köyde ayıyı korkutmak için bağırıyoruz. Sadece benim değil, başka arkadaşlarımda arı kovanlarını parçaladı.  Ayıları korkutmaya çalışmaktan başka bir şey elimizden gelmiyor.  Arılarımız telef oldu, kovanlarımız kullanılmaz hale geldi” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.