Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Sadak Barajına 120 bin sazan yavrusu bırakıldı

Kelkit 19.09.2023 - 17:03, Güncelleme: 22.11.2023 - 05:13 15034+ kez okundu.
 

Sadak Barajına 120 bin sazan yavrusu bırakıldı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde sulama amaçlı yapılan Sadak Baraj Gölüne Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 120 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında düzenlenen etkinlikle Sadak Baraj gölüne 120 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı.   Bugüne kadar toplam 23 gölet ve baraj gölüne 1 milyona yakın sazan balığı yavrusu bırakıldığını kaydeden Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, proje kapsamında Amasya Suluova Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu tesislerinde üretilen 120 bin sazan balığı yavrusu teslim alınarak aynı gün Kelkit ilçesindeki Sadak Baraj gölüne bırakıldığını söyledi.    Sazan balığı yavrularının bulundukları sulardaki besin durumuna göre 2 yıl içinde avlanacak seviyeye geleceğini kaydeden Kıraç, “Sulama amacıyla kullanılan baraj ve göletlerde yapılan balıklandırma çalışmasıyla, sportif balıkçılık faaliyetlerinin geliştirilmesi ve balık tüketiminin arttırılmasının hedefleniyor. Sürdürülebilirlik için sportif olta balıkçılarının belirlenen kurallar çerçevesinde avlanma yapmaları büyük önem taşımaktadır. Doğal ortamına bırakılan yavru sazan balıklarının üreme boyuna 40 santimetreye ulaşıncaya kadar amatör ve ticari balıkçılar tarafından avlanmaması ve onlara en az bir defa üreme şansı tanınması sürdürülebilir balıkçılık açısından son derece önemlidir” dedi. Kıraç, balık popülasyonunun artırılması için çalışmaların devam ettiğini dile getirerek mevcut göl ve göletlerde ekonomik değer taşıyan sazan balığı gibi türlerle balıklandırma çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde sulama amaçlı yapılan Sadak Baraj Gölüne Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 120 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında düzenlenen etkinlikle Sadak Baraj gölüne 120 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı.

 

Bugüne kadar toplam 23 gölet ve baraj gölüne 1 milyona yakın sazan balığı yavrusu bırakıldığını kaydeden Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, proje kapsamında Amasya Suluova Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu tesislerinde üretilen 120 bin sazan balığı yavrusu teslim alınarak aynı gün Kelkit ilçesindeki Sadak Baraj gölüne bırakıldığını söyledi. 

 

Sazan balığı yavrularının bulundukları sulardaki besin durumuna göre 2 yıl içinde avlanacak seviyeye geleceğini kaydeden Kıraç, “Sulama amacıyla kullanılan baraj ve göletlerde yapılan balıklandırma çalışmasıyla, sportif balıkçılık faaliyetlerinin geliştirilmesi ve balık tüketiminin arttırılmasının hedefleniyor. Sürdürülebilirlik için sportif olta balıkçılarının belirlenen kurallar çerçevesinde avlanma yapmaları büyük önem taşımaktadır. Doğal ortamına bırakılan yavru sazan balıklarının üreme boyuna 40 santimetreye ulaşıncaya kadar amatör ve ticari balıkçılar tarafından avlanmaması ve onlara en az bir defa üreme şansı tanınması sürdürülebilir balıkçılık açısından son derece önemlidir” dedi.

Kıraç, balık popülasyonunun artırılması için çalışmaların devam ettiğini dile getirerek mevcut göl ve göletlerde ekonomik değer taşıyan sazan balığı gibi türlerle balıklandırma çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.