Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Tekke köyüne müjde! Taşınmazlar geri iade edildi

Gündem 23.01.2024 - 00:54, Güncelleme: 23.01.2024 - 12:06 14195+ kez okundu.
 

Tekke köyüne müjde! Taşınmazlar geri iade edildi

Gümüşhane'nin Tekke köyünde, 2013 yılında belediyenin kapatılmasıyla birlikte İl Özel İdaresine devredilen köyün taşınmaz malları, Tekke köy muhtarı Murat Soydaş, azalarının girişimleriyle açılan davanın sonucunda tekrar köye iadesine karar verildi.
Karar, Gümüşhane İdare Mahkemesi tarafından 20 Ocak 2024 tarihinde verildi. Mahkeme, köyün taşınmaz mallarının iadesine karar verirken, taşınmazların köyün ortak malı olduğunu ve bu nedenle İl Özel İdaresine devrinin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Tekke Köyü Muhtarı Murat Soydaş, kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Köyümüzün taşınmaz mallarının geri alınması için açtığımız dava sonuçlandı ve köyümüzün taşınmaz malları tekrar bize iade edildi. Bu karar, köyümüz için önemli bir kazanımdır. Köyümüze ait bu taşınmaz malları, köyün kalkınması ve gelişmesi için kullanacağız." dedi. Köy sakinleri de kararı sevinçle karşıladı. Köy sakinlerinden Mehmet Ali Yılmaz, "Bu karar, köyümüzün haklarını korumak için mücadele eden muhtarımıza ve köylülerimize büyük bir moral verdi. Bu taşınmaz malları, köyümüzün ortak malıydı. Bu kararla birlikte köyümüzün ortak malı tekrar bize iade edildi. Bu karardan dolayı çok mutluyuz." dedi.
Gümüşhane'nin Tekke köyünde, 2013 yılında belediyenin kapatılmasıyla birlikte İl Özel İdaresine devredilen köyün taşınmaz malları, Tekke köy muhtarı Murat Soydaş, azalarının girişimleriyle açılan davanın sonucunda tekrar köye iadesine karar verildi.

Karar, Gümüşhane İdare Mahkemesi tarafından 20 Ocak 2024 tarihinde verildi. Mahkeme, köyün taşınmaz mallarının iadesine karar verirken, taşınmazların köyün ortak malı olduğunu ve bu nedenle İl Özel İdaresine devrinin hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Tekke Köyü Muhtarı Murat Soydaş, kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Köyümüzün taşınmaz mallarının geri alınması için açtığımız dava sonuçlandı ve köyümüzün taşınmaz malları tekrar bize iade edildi. Bu karar, köyümüz için önemli bir kazanımdır. Köyümüze ait bu taşınmaz malları, köyün kalkınması ve gelişmesi için kullanacağız." dedi.

Köy sakinleri de kararı sevinçle karşıladı. Köy sakinlerinden Mehmet Ali Yılmaz, "Bu karar, köyümüzün haklarını korumak için mücadele eden muhtarımıza ve köylülerimize büyük bir moral verdi. Bu taşınmaz malları, köyümüzün ortak malıydı. Bu kararla birlikte köyümüzün ortak malı tekrar bize iade edildi. Bu karardan dolayı çok mutluyuz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.